Valaki mondana véleményt erről az objektívről?
Az árhoz képest jó. Lassú és zajos fókuszmotor, némi kromatikus aberráció, forgó fókusz ami a CPL használatát nehezíti.
Viszont kis súly és fém bajonett. És egész tisztességes képeket tud lőni. Szóval a fentiek ellenére sokan dicsérik.
Sokan dícsérik mert csak erre van pénzünk... sajnos
Én is szeretnék egy Nikon 200-500mm f/5.6E VR objektívet de 500e Ft.
Nekem van egy ilyenem, blendekábel hibásan vettem fillérekért, gyakorlatilag a költségem annyi volt vele, hogy el kellett mennem érte oda-vissza kb 70 km-t. Mivel nem tudom rekeszelni, így nem tudom, mennyit javulna rekeszeléssel. Nyitott blendénél a 70 km benzinköltségét sem érte meg. :D
Egyébként minden Sigma blendekábel töréssel végzi, a gyártás minősége is benne van az olcsó árban.
Sigma objektívet venni eleve kockázatos, tele van az internet minőségi panaszokkal, hibák felsorolásával, gyakori az egyes objektívek visszahívása, csak a Sigma agresszív marketinggel próbálja ezt ellensúlyozni.
Pedig inkább megbízható objektívek gyártására kéne koncentrálniuk.
Általában jók a paramétereik, áruk is kedvező, d e a minőség csapnivaló.
Én inkább Tamront javasolnék.
Számíts arra, hogy ezek az obik 200-300 között nagyon gyengén teljesítenek.
Ha az elméleti paramétereire vagy kíváncsi akkor a következő linken megnézheted:
Bocs még valamit. A Macro megjelölés nehogy becsapjon, ez nem macro objektív, d e 300 mm-es állásban a közelpontban 5-6 cm széles tárgyat le tudsz fényképezni.
Ez is egy marketing trükk, makro 1:1 vagy kisebb leképezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!