Milyen beállítást javasoltok ehhez az objektívhez?
Figyelt kérdés
Mutatok pár képet, kicsit el vagyok keseredve hogy ennyire ne legyen jó rajza, nagyon nem tetszik.
Kompozíciót ne nézzük most, technikailag lennék kíváncsi, mit rontottam el, hogy lehetne többet kihozni ebből az obiból, szerintem nagyon lágy a rajza, de még f8-f10 fölött is.
Exif adat mindegyiknél van.
Link: [link]
2016. júl. 1. 14:47
1/15 anonim válasza:
Mi a gond vele? Azon kívül hogy túlexponált képek teljesen normális képek egy 70-300 f4.5-5.6 obitól (főleg a 300-as gyújtópont fele) ha jobb képet szeretnél akkor sajnos muszáj lesz venned egy drágább teleobit.
2/15 anonim válasza:
első vagyok, még lemaradt hogy a 8-10-es blende teljesen jó ehhez, én úgy csinálnám hogy szűkebbre venném a blendét, így nőne a mélyélesség és a kép is normálisan lenne exponálva. Meg kerülném a 300-as gyutávot.
3/15 A kérdező kommentje:
Tettem fel egy házi teleobjektívvel készült képet és fent a Soligorral készült is. (a kerti csap)
Azon is látni, hogy valamin nem stimmel, nagyon lágy.
Az egy lencsés házi tele élesebb képet ad...
2016. júl. 1. 16:18
4/15 anonim válasza:
No és 200-as gyújtótávolságon nyolcasra rekeszelve elfogadható a képe? Akkor használd úgy. Mint írták, ennyi pénzért ennyit tud.
5/15 paradicsom31 válasza:
Én szerintem vedd szűkebbre a rekeszt, az iso-t hagyd alacsonyan (100), a záridőt pedig vedd fentebb. Így nem sül ki a kép. Kísérletezz többféle beállítással :)
6/15 anonim válasza:
"a záridőt pedig vedd fentebb. Így nem sül ki a kép. "
Pont azért ég ki a kép, mert túlexpós.
7/15 paradicsom31 válasza:
Minél nagyobb záridővel csinálja, annál sötétebb lesz a kép. Pl. 640-el. Ehhez kell a rekeszértéket állítani. Az iso 300 fölé ne nagyon essen, ne legyen zajos a kép.
8/15 anonim válasza:
Ennek az objektívnek Nikon bajonettje van, vagy pedig átalakítóval tetted fel rá?
9/15 A kérdező kommentje:
Nikon bajonettes.
2016. júl. 4. 08:00
10/15 anonim válasza:
Lehet, hogy az obi sem túl jó, de a képminőség egyébként is olyan, mint ha valami 20 ezer forintos kompakttal készült volna. Mint ha valami bitang erős zajszűrés lenne a képeken. Más objektívekkel is ennyire eltűnnek a részletek, vagy csak ez az obi ennyire rossz? Egyébként mit kóstál egy ilyen? Nekem 70-300-as Nikon telém van, hasonló fényerővel, és hát sajnos az is csak hobbi kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!