Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Egykaros vagy kétkaros kenyérs...

Egykaros vagy kétkaros kenyérsütőt érdemes venni?

Figyelt kérdés
Ahogy nézegettem, kétkarosból sokkal kevesebb fajta van, mint egykarosból. Szerintetek melyik a praktikusabb?

#kenyérsütő #kétkaros
2020. ápr. 15. 16:41
 1/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ez csak az elvárt kenyérméret függvénye. Vagy dagasztás (van, aki csak dagaszt vele).

Ha kevesebb anyagot akarsz bedolgozni, akkor a kisebb egylapátos is elég. Fel van tüntetve mindegyikél, hogy mennyit tud.

2020. ápr. 15. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi az infót.

Ketten vagyunk, akkor simán jó lesz az egykaros.

2020. ápr. 15. 17:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Egykarost csak.

Nálunk az anyós kapott két keverőset de nem jó.

Azért mert amikor megkel benne az anyag és már sütés előtt van, akkor kevert egyet rajta és a tészta szépen össze esett.

AZt nem tudom hogy mind ilyen-e, de ezzel nem lehet sütni.

2020. ápr. 18. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:

# 3

Egy kenyérsütővel nem feltétlenül sikerül elsőre a kenyér, ki kell tapasztalni, kísérletezni. Ennek során később is adódhatnak még balfogások. De sok fórumozó elégedetten beszél a kétlapátosról is.

Az ejtőfázisban egyébként berándul párat az egylapátos is, ez a folyamat része:

[link]

Idézet:

"Kelesztés

Cukrot az élesztő indításához teszünk a tésztákba. Ez hamar táplálékot biztosít az élesztőgombáknak. Az erjedési folyamatok alatt ez a cukormennyiség elbomlik, de eddigre már a lisztből is tápanyaghoz jutnak a gombák. Az első dagasztás után, az első kelesztéskor az élesztőgombák megeszik a környékükön fellelhető táplálékot, majd nem tudnak tovább szaporodni, ha elfogy a tápanyag. Ennek a pótlására szolgál a második dagasztás ill. a gépeknél a tészta „ejtése” (kelesztés közbeni visszakeverése). Sajnos a gépeknél ez a funkció nem tökéletesen működik a tapasztalatom szerint. Többször is visszakeveri a tésztát, pedig már egyszer is elég lenne, és sokszor nagyon kevés a hátralévő kelesztési idő az utolsó ilyen „ejtés” után. Én jobban szeretem a kétszeri dagasztást, az „ejtés” megakadályozására pedig inkább kiveszem a lapátot. Harmadik dagasztás már felesleges, inkább árt a tésztának.

Német receptekben találkoztam az ötlettel és nagyon bevált, hogy a dagasztás után, kelesztés közben egyszer-kétszer ököllel visszaütögetik a tésztát. Így nem kell dagasztani másodszorra és nagyon jó eredményt lehet ezzel a módszerrel elérni."


------------

Itt látszik a különbség, nekem az egylapátos csak rövideket ránt rajta, pár impulzusban.

2020. ápr. 18. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!