Presszó kávéfőző egyik szűrőbetéte teljesen eldugult, hogyan tisztíthatnám ki?
Sajnos véletlenül kávé maradt az egyikben egy hosszabb utazás előtt, és mire hazajöttem teljesen beleszáradt a lyukakba.
Már próbáltam többször is, kávé nélkül csak forró vizet átengedni rajta, valamint ecetes vizet is... de minden egyes alkalommal egy csepp víz se megy át rajta.
A kétszemélyes hibátlanul működik továbbra is.

válasza:

válasza:Csak nem nehezen találok Sencorhoz, és azon belül ehhez a modellhez készültet. Bár lehet szabványról van szó, és akkor szinte bármilyen megfelel?
De előbb még reménykedem abban, hogy meg tudom menteni.
Kipróbálom az áztatást.

válasza:Beírtam, hogy Sencor SES 4040BK szűrőbetét, és sehol nem találtam olyat, ahol azt írták volna, hogy kompatibilis. Már a Sencor márkát se találom a kávéfőző alkatrész oldalakon. :\
Megpróbálom a kiégetést, utána pedig valamivel kimaratni. Köszi!

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Gondolkozom rajta hogy veszek egyet, de az ismerőseim közül senkinek nincs és nem tudom kipróbálni. Milyen a vele főzött kávé?
Beleférni belefér, a kávét is átfőzi rajta... azért gondoltam erre, mert sokkal egyszerűbb ki-be tenni, mint az őrölt kávét, mert az pereg össze-vissza (ügyetlen férfi vagyok, elnézést), és végül is csak egy vékony anyagréteg veszi körbe az őrölt kávét egy ilyen...
Reggel főztem a kávét (eszpresszó kávéfőző), lejött a kávé, erre a gőz mindenfelé kicsapódott, pukkant eggyet. Azóta nem jön le belőle a kávé.
Most kapszulás van, de drága (a kapszula) és nem környezetbarát, viszont nagyon finom, tiszta íze van, ezért nem akarok visdzatérni a kotyogóshoz. Hirdetik a senseo kávépárnás kávéfőzőt, a párnák komposztálhatók. Mivel a kapszulás gépem már 5 éves, kezd tönkremenni...
És nem is főzi le a teljes mennyiséget. Vízkövezve volt, szabályosan... Bármely gomb megnyomása után elalszik a villogás, minden led világít, lehet lefőzni megint, mintha mi sem történt volna. De megint csak a mennyiség kb negyedét főzi le.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!