Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mikróban kombinált üzemmódban...

Mikróban kombinált üzemmódban lehet használni a grillrácsot?

Figyelt kérdés

Kaptam eg új mikrósütőt, a régi nem működött (lehet, hogy biztosíték ment csak ki, mert se kép, se semmi) és az újban is van grill funkció, plusz kombinált mód is, amikor megy a mikró is és grillez is. Sosem mertem ezt használni fémráccsal, mert ha egyszer a fémrácsról visszaverődnek a mikrohullámok, akkor az akkor is megtörténik szerintem, ha pluszbam megy a grillezés, de a használati utasításban egyértelműen az van, hogy a grillrácsot grill vagy kombinált üzemmódban lehet használni.

Jól értelmezem?

Akkor hogyhogy nem okoz bajt a fém a mikrohullámoknak?

tegnapelőtt 00:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Ettől kombinált.
tegnapelőtt 02:31
 2/5 anonim ***** válasza:

"Akkor hogyhogy nem okoz bajt a fém a mikrohullámoknak?"

Feltételezik. ha grillezel, akkor azt nem üresen teszed, azaz van benne valami, ami elnyeli az elektromágneses hullámokat. Amíg ez fennáll, addig lehet rácsot használni. Sima mikró üzemben is, nálam ez mindennapos.

tegnapelőtt 05:44
 3/5 anonim ***** válasza:
40%
Én úgy tudom, hogy a "fémet mikróban tilos" egy tévhit, legalábbis a mai mikróknál. A nagyon pici fémek okoznak gondot ha jól tudom (pl. tányér szélén pici aranyozás). A munkahelyi mikrónkon eleve javasolt a gyártó által hogy folyadékot benne kanállal melegítsünk, a túlhevülést és hirtelen felforrást megelőzendő.
tegnapelőtt 07:54
 4/5 anonim ***** válasza:
78%
Olvasd el a használati utasítást, abban minden benne van.
tegnapelőtt 08:00
 5/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:
78%

Kombinált üzemmódban csökkentett a mikrohullámú teljesítmény, meg a grillrács is úgy van méretezve, hogy ne interferáljon a mikrohullámmal.

Kezelési utasításokban előfordul néha hülyeség, több esetben csak fordítási hibából adódóan (laikus fordító ember például, meg a gépi fordítások).

Ritkán láttam olyan marhaságot, amikor azt lehet mondani, marketingesek írhatták hobbiból.

De amiről itt szó van, akkora ordas hibát azért nem vétene egy komoly gyártó, úgyhogy elhiheted.

Egyik utasításban szerepelt, hogy a csirke lábára nyugodtan tekerhetsz alufóliát, így nem ég meg az a része. Az energia nagy részét elnyeli szegény baromfi víztartalma.

tegnapelőtt 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!