Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Egy kávédaráló a legfinomabb...

Egy kávédaráló a legfinomabb fokozatra állítva kb. hány mikron finomságúra őröl?

Figyelt kérdés

2013. nov. 12. 12:39
 1/7 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy lenne erre konkrét válasz, gondolom nem valami drága fajta darálód van. A komolyabb kávédarálóknak állítható a kése de azok több tízezerbe kerülnek. A fokozatok a fordulatszám változását jelentik? Attól is függhet, attól is hogy mennyi ideig őrlöd. Ha sokáig őrlöd akkor felforrósodhat a kávé ami nem feltétlen tesz jót neki, szerintem érdemes akkor szakaszosan őrölni ha nagy adagról van szó. Nekem ha őröletlen kávém van, akkor mindig frissen őrlöm az éppen szükséges mennyiséget kávéfőzéskor. Nem vagyok barista(kávémester) csak érdekel a téma és imádom a kávét:D
2013. nov. 12. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__haztart..

neked valami kávédaráló fétised van?

2013. nov. 12. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Nincs fétisem, és kávédarálóm sincs, most akarok egyet venni, de nem kávédarálásra, hanem szőlőmagot szeretnék vele 500 mikronnál finomabbra darálni.
2013. nov. 12. 15:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Mire jó az olyan finom szőlőmag ?
2013. nov. 12. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Mesebeli gyógyulás a szőlőmag segítségével:

[link]


Elhallgatták előlünk, vagy?

[link]


Az évtized új csodaszere: a szőlőmag:

[link]


Hatalmas gyógyhatás egy picike magban:

[link]

2013. nov. 12. 20:30
 6/7 anonim válasza:
100%
Első vagyok, az 500 mikron az fél milliméter, annál finomabbra őrölnek azért általában a darálók. A szőlőmagból mennyit ennél naponta? Én egy kőmozsárt vagy borsőrlőt ajánlanék inkább neked, ha nem sokat kell őrölni. Ha többet, akkor pedig egy kézi őrlőt. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a darálók hevítik a magot, és 40 celsius fok felett oxidálódnak az egészséges összetevők. Az aszalt gyümölcsöket is 38 fokon aszalják, a hidegen sajtolt olajoknál szintén 40 fok a max megengedett érték. Nem látom értelmét ez esetben sem ledarálni előre, mert veszít hatóanyag tartalmából az idő során.
2013. nov. 12. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Naponta egy teáskanállal kell belőle enni. Viszont adnék belőle a rokonaimnak, barátaimnak, szóval elég sokat kéne ledarálni egyszerre.
2013. nov. 13. 11:49

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!