Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Indukciós főzőlap hamarabb...

Indukciós főzőlap hamarabb romlik, mint a vaslapos?

Figyelt kérdés
Mi az indukciósról a véleményetek? Ha a vételár nem számít csak a folyamat alatt elhasznált energia fogyasztás ... melyik a jobb?

2014. márc. 7. 21:27
 1/4 anonim válasza:

A vaslapos romlik el hamarabb, mert kiég neki a fűtőszála.

Az indukciósban csak mágnesek vannak, és semmi sincs ami izzik vagy mozog.

Leszámítva a hűtőventilátorát, aminek nem tudom mekkora az élettartalma, de biztosan több, mint a vaslaposnak.


A fogyasztása meg nem csak a vaslaposnál, hanem a gázos főzésnél is kevesebb.


Hosszabb távon egyértelműen behozza az árát.

És csak mágnesezhető és megfelelő alakú, és falvastagságú edényekkel működik.

Ezeken általában ott az induction felírat is.


Gyorsabban forralja fel a vizet is, és csak az edény melegszik, a főzőlapja az hideg marad, csupán az edénytől az edény alatt melegszik némileg vissza.


A vaslapos egy olyan technológia, aminek már legalább 100 éve a múzeumban lenne a helye!


Az indukciós technológiát viszont már jó 100 éve, acélolvasztásra is használják, indukciós kemence formájában.

2014. márc. 7. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 Trafó1 ***** válasza:
Fogyasztásban jobb az indukciós de nem mindegyik edény jó hozzá, a vaslaposban max kiég a fűtőbetét vagy bedöglik a kapcsoló, az indukciósnak sok hibalehetősége van mert bonyolultabb tele van elektronikával azokból a márkásabbat szabad csak megvenni.
2014. márc. 11. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 Trafó1 ***** válasza:
Ja és működik az indukciós hétköznapi bádog zománcossal is, nem kell megvenni a méregdrága vastagfalú csillivillit , a lényeg hogy vasból legyen.
2014. márc. 11. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:

Ha az indukciósnak jó az elektronikája, nem fog elromlani!

Sokkal jobb, mint a vaslapos!


A vaslaposat azt el kell felejteni!


Persze nem olcsó. Egy márkás indukciós rezsó akár 26 ezer Ft is lehet.

Plusz az edény hozzá (de rozsdamentes acél) , az 8-12 Ft darabonként.


De a gyorsabb főzéssel, a könnyebb tuszitással, az kisebb áram fogyasztásával hosszabb távon egyértelműen megtérül a ráfordított összeg.


Az edényt megveszed hozzá, az egy életen keresztül ki tart!

Olcsó rezsót én 10 000 Ft-ért láttam, a vaslapos meg 6 ezer.

2014. márc. 12. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!