Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mi a különbség a raclette...

Zowie kérdése:

Mi a különbség a raclette grillsütő és az elektromos grillsütő között? Melyik a jobb?

Figyelt kérdés
Azt láttam, hogy a raclettnél vannak kis lapátkák, amikbe sajtot lehet tenni és az aljába megolvasztani de ezen kívül van még különbség?
2014. jún. 25. 17:13
 1/5 anonim válasza:

Na, most itt a kérdés felvetés nem helyes.

Van egyszerü grillsütö, elektromos vagy spirituszégövel.

Majd Raclette sütö, elektomos vagy spirituszégös.

Ez esetben mind a négy jó, 2 ilyen 2 olyan.

Neked mi a szándékod?

A grillsütö az ismert asztali nyárs. Amin mindent nyársalsz.

A Raclette sütö az pedig csak sajtot olvaszt, de csak Raclette sajtot, azt is - ha lapátocskákkal van felszerelve- felszeletelten, 3-5mm vastag és területre amekkora a lapátocska.

Más fajta sajt nem jó, nem lessz az eredeti vagy nem is fog sikerülni. Nem tudom Magyarországon milyen Raclette sajt kapható, ezt kikell tapaszalni. Én a Raclette származó országában élek, még is Franciaországban vásárolom.

Együnk Raclettet:

2 galambtojás nagyságú hajában fött burgonya,

melegen és hajastol.

2 kis ecetes uborka, vagy 4-5 ecetes ezüsthagyma

1 lapátocska forró Raclette sajt

meghintve sóval, borssal, pirospaprikával

Jó étvágyat!

[link]

2014. júl. 2. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Elektromosra gondoltam. Azt olvastam, hogy nem feltétlenül kell bele raclette sajt, lehet másmilyen kemény sajtot is használni. Hát már megrendeltem a raclettet, grillezni is lehet vele, ha leveszem a tetejét, akkor a kis nyársakat oda tudom tenni, úgy van kialakítva. Hát remélem jó lesz már nagyon várom, köszi a receptet:)
2014. júl. 3. 09:06
 3/5 anonim válasza:

Az igaz, hogy a mai elektromos világban vannak készülékek

melyeket egy-két mozdulattal -valamit hozzá teszünk vagy elveszünk- és már is átalakitottunk.

Viszont a sajtnál azt javasolom, légy ovatos, ahogyan informálodtál nagyon hibás. Nem a keménysége ami számit, hanem a zsirossága. Tehát, félkemény! 40-50% zsir.

Olyan, hogy: Parmesan, Sbrinz, Manchego, Parmigiano, Pecorino, Emmentaler, stb, felejtsd el.

2014. júl. 3. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi! Te milyen sajtot javasolnál? Nem találkoztam még raclette sajttal:( Mozzarellát lehet? Mert olyat is hallottam már.
2014. júl. 5. 10:37
 5/5 anonim válasza:

Nos, a sorrend:

Ami Raclette:

Raclette, Appenzeller, Gruyére,

Ami még lehet:

Gouda, Edamer, Butterkäse,(Vajsajt)

Ami a -többé/kevésbé- tudatlan emberek fantáziája:

Camenbert, Mozarella, Gorgonzola, Emmentaler.

A Mozarella is meg az Emmentáli is elolvad, csak meddig tart és milyen lessz, mert olvasztot sajt az még nem Raclette. Egy Svájci, aki büszke Emmentálra mert világhirü az onnan származó sajt, soha nem enne abból Raclettet.

2014. júl. 10. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!