Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mikrohullámúval működtethető...

Mikrohullámúval működtethető kávéfőző létezik-e?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen nincs csak egy mikrohullámú sütő van és szeretnék kávét főzni de nem tudom hogy oldjam meg.

Szerintetek létezik ez a szerkezet?



2016. jan. 9. 01:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Vizet tudsz forralni mikróban is, így instant/török kávét tudsz készíteni.


Elvileg kotyogó kávéfőzők:

* [link]

kaphatóak mikróba helyezhető kivitelben is:

* [link]

* [link]


vagy a kávén a forró víz átnyomható kézi erővel is:

* [link]

bár nem egy igazi espresso - ahol azért nagy nyomással megy át a forró víz a kávén - de több mint a semmi.

2016. jan. 9. 01:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Ami még nagyon jó technika, az a French Press:

[link]


Csak meleg (kb. 93 fokos) vízre van szüksége, azt meg tudod csinálni a mikróban. Hasonló technika, mint az első hozzászóló által említett Aeropress, de gazdagabb ízvilágú kávét ad, mivel ennél a fémszűrő átengedi a kávéolajok nagy részét, míg az Aeropressnél a papírszűrő kiszűri azt. Arra ügyelj, hogy az eszpresszóhoz képest durvábbra darált kávét használj hozzá.

2016. jan. 9. 02:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :)
2016. jan. 9. 19:52
 4/6 anonim válasza:

Második, azért ez a gazdagabb ízvilág amit a french pressnél említettél, egyáltalán nem igaz. Egyrészt, a french press-hez ajánlott durva őrlemény kevesebb aromát enged kivonatolni, mivel kisebb felületen érintkezik a víz és a kávéörlemény, másrészt, a french press szűrője nem képes annyira megszűrni a kávét, tipikusan a legtöbb french press laikus kezében zaccos kávét eredményez. Az Aeropress köztudottan sokkal kedveltebb és minőségibb kávékészítési eszköz, mint a french press. Ebből is fakad, hogy french press bajnokság nincs, ellenben aeropress bajnokság van. Annyi pozitívumot lehet elmondani a french pressről, hogy laikus kezében kevesebb ponton lehet elrontani a kávét, mint egy aeropress esetében.


Forrás: barista.

2016. jan. 12. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Negyedik, akkor maradj az Aeropressnél :) Ízlésről nem lehet vitatkozni, de a tények:

- A gazdagabb ízvilág nem intenzívebb ízt jelent, hanem azt, hogy többféle íz van jelen. A French Press benne hagyja a kávéolajok nagy részét a csészében, míg az Aeropress szinte teljesen kiszűri. Ezek a kávéolajok többlet ízt adnak.

- Az Aeropress papírszűrője papírízt okoz a kávéban. Vannak, akik ezt érzik, vannak, akik nem.

- Az Aeropressnél a forró víz műanyaggal érintkezik, a műanyagból nemkívánatos anyagok oldódhatnak ki. A French Pressnél üveggel és fémmel érintkezik.


"tipikusan a legtöbb french press laikus kezében zaccos kávét eredményez"

Mindenki kezében zaccos kávét eredményez, viszont ha megfelelő az őrlemény és lassan nyomod le a dugattyúját, akkor ez a zacc minimális. De aki a steril kávét szereti, annak ott van az Aeropress.

2016. jan. 13. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

Az, hogy te szereted a kávéolajokat a kávédban, egy egyéni vélemény. De elsősorban nem attól lesz jó íze, vagy gazdagabb ízvilága egy kávénak. Több aromát, gazdagabb ízvilágot megfelelő kivonatolással tudunk elérni, és több aromát akkor tudunk a csészébe vinni, ha nagyobb felületen érintkezik a kávéőrlemény a vízzel. És itt nem arra gondolok, hogy intenzívebb lesz az íze, hanem arra, hogy így több különböző aromakomponens kerül bele. Ezeknek része a kávéolaj is. De minőségileg nem fog jobb kávét eredményezni, ha benne maradnak az olajok is. Megjegyzem, egyébként AeroPress-hez is kapható fém szűrő.


Papír íz: megfelelően elkészített AeroPress kávéban nincs jelen papír íz. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy a kávé és víz elegyítése előtt bevizezzük a papírfiltert. Ha papír ízt érzékelsz benne, valamivel gond van.


A műanyagból nemkívánatos anyagok oldódhatnak ki: Az AeroPress BPA (biszfenol A) mentes műanyagból készül. Esetleges "műanyagos" ízt produkálhat mondjuk a nem megfelelő víz használata, mivel maga a víz is tartalmaz oldott anyagokat. Ásványvíz használatával ezek az ízhibák is kiküszöbölhetőek.


Ezt a steril megnevezést pedig nem egészen értem. Úgy tűnik, némi ellenérzést vált ki benned az AeroPress.


Van mindkét kávékészítési eszköznek előnye és hátránya egymással szemben, de az, hogy a french press-ről kijelentjük, hogy gazdagabb ízvilágú kávét eredményez, mint az AeroPress, elég merész dolog.

2016. jan. 13. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!