Hogy fog működni az e-bookom?
Kindle-re gépedről is fel tudsz tölteni könyveket - csatlakoztatod USB kábelen, és mint egy pendrive, úgy látszik a háttértár.
PDF-et is megeszik, de nagyon nem erre találták ki. PDF egy "mindenhol ugyanúgy néz ki" formátum, Kindle-ön pedig újratördeléssel néznek ki jól a könyvek - ezt PDF-fel nem tudja megtenni, ezért jobbra-balra kell görgetni, ha A/4-est akarsz olvasni. Ezt vagy konvertálod szoftverrel (pl Calibre), vagy az Amazon szolgáltatásával (kapsz Kindle-höz egy e-mail címet, ahová csak megadott címről lehet levelet küldeni (így nincs spam), és a tartalmát konvertálja a gép számára kedvező formátumra, és le is tölti rá azt). Első metódus jobb minőséget ad, de egyszerű, csak szöveget tartalmazó ebookokra második is működik.
Meg lehet találni sok könyvet, bár ha jó minőséget akarsz, és friss kiadást olvasni, nem árt megvenni. Nem egy hatalmas összeg, szerintem néha ennyivel lehet őket támogatni. :)
A pdf a létező legrosszabb választás, még konvertálás után sem a legjobb - én legalábbis nagyon háklis vagyok rá, átszerkesztgetni meg lusta vagyok. Az általad említett oldalon egyébként éppen nem csak pdf szokott lenni, van epub, mobi, prc is szinte mindenből, ha nem is viszi azt a formátumot, akkor is jobban konvertálható (a pdf-ek egy része pedig még mindig nagyon rossz scan, bár ha minden igaz, a szabályzatban már van erre vonatkozó rész is, de inkább kerüld, ha van már mód). Angolul pedig szinte bármit meg lehet találni, csak tudni kell keresni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!