Volt már veletek, hogy elegetek lett a magyar konyhából, a megszokottból?
Figyelt kérdés
Eddig ritkaság volt, ha ha vonta 1-2x rendelek valamit, az utóbbi 2 hónapban heti 1-2x, rendelek valami olcsóbb kaját 0 szállítási költséggel, általában gyrost. Arra jó a pörkölt és társai, hogy a gyomrom ne korogjon, de ahhoz már kevés, hogy a kedvemet elvegye az evéstől, másra vágyom a megszokottól. Vettem új fűszereket, hátha attól más lesz, de nem, a különlegesebbeket pedig nem tudom olyan finoman megcsinálni. A gyrsora és az ázsia ételekre kaptam rá nagyon, mint pl.: bao, tavaszi tekercs. Sushi csak azért nem, mert egy időben ismerősöm teljesen ingyen hozott kétnaponta nagyobb mennyiséget, azóta ránézni se bírok, hogy napi 3 étkezést az tett ki, bármennyire sznobként hangzik és tudom, milyen drága, ha fizet érte az ember. Apám az ünnepekre bevásárolt, a fagyasztó tele van fagyasztott dolgokkal, panírozott csirke, panír panír hátán, fagyasztott borsó, van mihez nyúlni. Már szinte napi vita itthon a főzésnél az étel, mert nem tudunk kiegyezni, nekem pedig tök jogosan részéről semmi nem jó, mert ő vagy magyar konyha, vagy instant leves/bögrés instant levest, vagy kisüt valamit a fagyasztóból, vagy kenyér valamivel. De a levesekből is ugyanazokat eszi már sokadik hónapja, és előtte lévő években is evett gyakorta instant levest. Tudok főzni, nem is rosszul, a pörköltemtől pedig mindenki tíz ujját nyalta meg eddig és repetát kértek, szóval nem azzal van a baj, hogy ügyetlen csitri vagyok a konyhában vagy lusta a főzéshez (azonban azt bevallom, kényelmesebb házhoz rendelni a készt, mint xarakodni vele, de ezzel szerintem más is így van, akinek nem hobbija a főzés).2021. dec. 29. 17:09
1/5 anonim válasza:
Eleve nemzetköziesen főzök, nalunk kb a pörkölt v rantotthús a ritka különlegesség... 😂
2/5 anonim válasza:
Nem főzök magyarosan, szóval nem.
3/5 anonim válasza:
Nekem is elegem van a megszokottból, de nem a magyar konyhából, hanem a hús+krumpliból, esetleg tésztából. Most az ünnepekkor a székelykáposzta nagy felüdülés volt, végre más ízek, de így szoktam érezni még a spenótfőzeléknél, vagy a frankfurti levesnél is. És az nagyon fontos, hogy minden jó alapanyagból készüljön ízesítők/színezékek minimalizálásával, ezért jobb, ha egyből te veszed meg a zöldségesnél, és nem a szupermarketben lefagyasztva.
4/5 anonim válasza:
Én most 3 napig kocsonyát ettem, imádom, és a bőröm is szép lett a sok kollagéntől.
5/5 anonim válasza:
A rendelt kínai, meg a zacsis cumók tele vannak ízfokozóval, attól kívánod. Én is rákattantam a csípős levesükre, amikor meg voltam fázva egy időben, aztán találtam benne egy dörzsi szálat, amit majdnem megettem. Azóta nem veszek ott kaját.
Sok finomság van a magyar konyhán is, csak ritkán eszik az emberek. Sült kacsacomb párolt káposztával, mézes-mustáros csirkemell, tejszínes csirkepörkölt, nem egy atomfizika, és mégse dióstészta, meg rántott tarja.
Külföldiből a currys rántott csirkevégtagok, meg a csípős pakisztáni csirke hasábbal, az nagyon bejött Londonban. De egy sima kakas-levest is meg lehet bolondítani paradicsommal, erős paprikával, csak ahhoz már több idő kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!