Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerinted milyen tényezők...

Szerinted milyen tényezők miatt terjedt el, hogy manapság rengetegen a fiatalabb korosztályból nem tudnak/nek szoktak rendszeresen főzni ?

Figyelt kérdés
2020. szept. 7. 18:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
65%
Te meg nem tudsz rendesen fogalmazni 😑
2020. szept. 7. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
62%

Mert a mama hotelben még felnőtt korukban is ellátták őket, vagy utánuk hordták a kaját ha külön is éltek.

Esetleg anyagilag megtehetik hogy rendeljenek vagy étterembe menjenek. Esetleg annyira rászoktak a "zacskós" kajákra hogy nem is akarnak rendes ételt enni.

2020. szept. 7. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy szóltál, egyes.
2020. szept. 7. 18:47
 4/15 anonim ***** válasza:
96%

Hát nem tudom, most ha jobban belegondolok, az 50+-os anyám vagy nagynénéim sem remekeltek a főzésben.


Mindig ugyanazokat a liszttel behabart leveseket, pörkölteket, egyszerű kajákat főzték, a férfiak meg még ennyit sem tudtak megcsinálni.


Szerintem erre ma is képes a többség, sőt, már a férfiak is elkezdtek főzni. Én nem látom azt a huszas korosztályon, hogy tömegesen nem tudnának főzni.

2020. szept. 7. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert lusták többségében, egyszerűbb rendelni gyorskaját. Főleg ha SZÉP kártya is jár.
2020. szept. 7. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
A 2000-es évektől megindult ez a gyorséttermes, rendelős ételszállításos téma, így a főzés sokaknak nyűg lett, és ezt a mintát követve nem tanultunk meg főzni, mert pl.: időveszteség az egész. Helyette a barátnővel való foglakozás helyett ott a virtuális tér.
2020. szept. 7. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A panelek konyháiban már nem lehetett nagy főzés-sütést rendezni, a nőket is befogták 8 órás munkára plusz 3-4 óra beásárlás, utazás, második műszak.

Elterjedt a mirelit, a félkészétel, a konzerv, a gyorsan elkészíthető, praktikus ételek és a közösségi étkeztetés.

Ennek a levét isszuk most.

2020. szept. 7. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Lustaság és/vagy túlterheltség.
2020. szept. 7. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:

Mert nincs sok értelme, főleg városban, ahol egymást érik az olcsó éttermek, kifőzdék, és van házhozszállítás is.

Én pont azt nem értem, minek főzögetnek manapság is olyan sokan, mikor nem lenne rá szükség. Egyfajta hagyománnyá vált ez is, és nehezen akar kikopni.

2020. szept. 8. 06:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem anyám meg a nagyszüleim korosztálya mindig ugyanazt a 4-5 kaját csinálja, ezek általában hagyományos, zsírban tocsogó magyaros ételek,

Meg habart főzelékek, levesek, ahogy előttem írták. Az én korosztályom meg csomó különlegességet készít, illetve nyitott a reform konyhára és az egészséges ételekre.

Más kérdés, hogy ideje nem mindenkinek van rá, meg nem mindenki ügyes benne. Ez régen is így volt, de akkoriban főzni kellett, nem volt ennyi készen vagy félkészen kapható étel, így még az ehetetlen kosztot is meg kellett enni.

:D.

25/N

2020. szept. 8. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!