Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Igaz ez ránk nézve ?

Igaz ez ránk nézve ?

Figyelt kérdés

Én azt vettem észre és hallottam több forrásból is, hogy egy átlag felnőtt magyar ember közel egy 5 éves gyerek szintjén van leragadva.


Például: nem vállalják semmiért a felelőséget, másra mutogatnak, negatívak, rosszindulatúak, egoisták, nàrcisztikusak.


Itt is olvasom a kommenteket és rádöbbentem, hogy buták az emberek! Ha valaki segítséget kér, inkább belerúgnak, mintsem tanácsot adnának neki!


De ugyan ez érvényes a Facebookon is.


Ti hogyan látjàtok ?márc. 3. 08:16
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
79%

Az ilyen kérdéseknél mindig felmerül bennem, hogy a Kérdező akkor bevallottan az átlag felettinek tartja magát? Vagy, mivel látszólag ő is magyar, rá is jellemző ez a leírás?

Amúgy meg van ilyen is, olyan is. Egy névtelen trash oldal színvonalából meg nem kell messzemenő következtetéseket levonni, itt az is bunkó, aki az életben normális.

márc. 3. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 anonim ***** válasza:
46%

Sajnos a magyar emberek többségére igaz. Ha valami rossz, nem változtatnak, csak panaszkodnak, nem tisztelik és szeretik magukat, nem vállalják a felelősséget, és rettenetesen irigyek a sikeres emberekre, de azt még nem nézik, hogy a siker mögött mennyi munka van, inkább azt mondják, hogy na ő is csókos..stb..

Vagy, ha látnak egy csinos nőt, akkor az biztos csak genetika..stb.


Rengeteg kifogást találnak ki maguknak fájdalomcsillapításként.


Ezért is tartanak itt sokan, ahol most jelenleg.

márc. 3. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/24 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem nagyon sok magyar embernek a kognitív képessége is egy 5 éves szintjén van. De lehet, az az öt éves is okosabb.


Dolgoztam családsegítőben, foglalkoztam ügyfelekkel máshol is, és nagyon értetlenek voltak.

A legjobban az keserít el, hogy az átlag magyar nem ismeri a saját anyanyelvét, nemhogy idegen nyelveket.

Nem tudnak helyesen beszélni, sem helyesen írni.

Amikor eladó voltam, a turista megjegyezte, hogy én vagyok az első a városban, akivel tud beszélni. Persze én egyetemen tanultam. De van sok egyetemista aki nem tud beszélni idwmegen nyelven. Sőt! Az orvosi rendelőben egy cserediáknak kellett tolmácsolnom mert az orvos nem tudott angolul megmukkanni

márc. 3. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/24 anonim ***** válasza:
42%
*idegen
márc. 3. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/24 anonim ***** válasza:
44%

Úgy látom, hogy ez egy bugyuta általánosítás

(és ezért a válaszért jól besorolhatsz abba az általánosító kategóriába, tehát még igazolhatod magadnak a téves ténymegállapítást)

márc. 3. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 anonim ***** válasza:
27%

+ mindenről van véleményük. Nem jártasak a témában, azt se tudják miről van szó, de ellenállhatatlan késztetést éreznek hogy tanácsot adjanak, hozzászóljanak.


Sokan 30 felett is azt hiszik magukról, hogy pici gyerekek, és mindenkinek csókolomoznak, néniznek, bácsiznak, tecccikeznek. Kicsit nevetséges csak, amikor a kiélt fejű 40es nénizi a másik 30-40 évest.

márc. 3. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 anonim ***** válasza:
64%

De ti nem vagytok magyarok? Vagy fölötte álltok a népnek? Hogy kell ezt elképzelni.

Ha meg tényleg a családsegítőben dolgozol, tudod, hogy oda nem azok járnak, akiknek gondjuk van. Ők valószínűleg tényleg ilyenek. Az átlagember viszont, akár magyar, akár nem, nen kerül kapcsolatba a családsegítővel. Ez kicsit olyan, mintha a pszichiátriai dolgozó levonná azt a következtetést, hogy minden ember mentális beteg, mert a munkája során csupa olyannal találkozik.

márc. 3. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 anonim ***** válasza:
33%
Igazad van! Az, hogy hölgyem, uram, nem ismerik. Sem az alapvető illemszabályokat.
márc. 3. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/24 anonim ***** válasza:
54%

Nemcsak a családsegítőben, hanem bárhol, ahol ügyfeles voltam, sok volt az ostoba.


Vendéglátásban is dolgoztam egy ideig. Tudnék mesélni. De szerintem ez nemcsak a magyarokra igaz. Az elitnek engedelmes rabszolga kell, aki mozgásban tartja a fogyasztói társadalmat. Nekik olyanok kellenek, akik nem igazán gondolkodnak, csak termelnek és vásárolnak. Ezért az oktatás színvonalát csökkentik! Nem gondolkozni tanítanak, hanem oldalakat magoltatnak be.

Már nem kell nyelvvizsga diplomához se!

márc. 3. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 anonim ***** válasza:
33%

#7

Figyelj, én pl. rengeteg pszichológiai, önfejlesztő könyvet olvastam, tehát van rálátásom a témára. Rengetegszer megfigyelhető, hogy az emberek nem vállalják a tetteikért a felelősséget, ha te valamit elbaszol, azért te vagy a felelős, nem más. Mit csinál a magyarok többsége? Kifogást keres, hárítha a felelősséget, ők. az időjárás, a körülmények..stb.. mindig más a hibás, de sose ő.

Érzelmi intelligenciája is sokaknak alacsony.


Sajnos magyar vagyok, viszont mivel fejlesztem folyamatosan magam, ezért igen, én pl. azoktól több vagyok, akik megrekednej egy bizonyos szinten, kifogásokat keresnek, míg én, ha kitűzök egy célt, akkor addig megyek, küzdök, míg elérem azt. Nem panaszkodom, hogy jaj, már megint meleg van, jaj, már megint esik az eső..stb.


Én is emberekkel foglalkozom munkám miatt, úgy van erre is jócskán rálátásom.


Sőt, pluszba, rengetegen figyelmetlenek és felületesek is.

márc. 3. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!