Van valami függőséged, vagy függőséghez hasonló problémád?

válasza:Igen, több is.
Neveltetésemből fakadóan jelentős hiányom van szeretetből, törődésből és figyelemből. Ennek hiánya rendkívüli lelki teher. Már nagyjából óvodás korom óta nem tudom felfogni, hogy nekem miért nem jár az, amit minden "normális" családban megszületett gyerek alanyi jogon megkap. Hogy én miért nem részesülhetek belőle? Ezáltal kívülállóként éreztem magam az egészséges lelki és fizikai nevelésben részesülő gyerekek között. Félreértés ne essék, mindig is kifejezetten "népszerű" gyerek voltam, sehonnan nem voltam kirekesztve sem általános, -sem középiskolában. Belül, a lelkemben viszont ezek a traumák mindig azt éreztették, hogy én nem lehetek másokkal egyenértékű, mert én nem kellettem sem az anyámnak, sem az apámnak, csak egy felesleges teher voltam mindenkinek. Ez nagyon belém ivódott és bennem maradt sajnos, mert már óvodás koromtól tisztában voltam a helyzetemmel, és fel tudtam ezt fogni.
Időnként függőségbe kerülök ezáltal az itallal, hogy enyhítést nyújtson, amikor már tényleg nagyon szenvedek. Kábítószerrel ritkán volt dolgom, akkor is csak kifejezetten ritkán és enyhébbekkel. Azzal függőségi viszonyom egyáltalán nincs. Inni viszont iszok, amikor olyan élethelyzetbe kerülök, ahol előjönnek olyan problémák, amiknek a megoldására nincs ráhatásom. Olyankor csak a szenvedést próbálom enyhíteni, legális, közvélekedés szerint "kevésbé" ártalmas módon, és nem ártok vele senkinek.

válasza:

válasza:Túlevésre való hajlam
Maladaptív álmodozás
Túlzott redditezés
Kapcsolódó kérdések:
Hirtelen nem tudtam, mi a különbség az 'unoka' és az 'unokatestvér' között, és emiatt az osztálytársaim kinevettek, mert nem értettem az 'unoka' szó jelentését. Te is tapasztaltál már hasonló nyelvbotlást vagy félreértést? :/ Szerintem ezek az osztálytársak nem...
Lehet kusza lesz az egész, amit írok, hosszú lenne az egész sztori. Középkorú vagyok, okos, intelligens, talpraesett és mégsem tudok sehova sem beilleszkedni. Eddig évente váltottam munkahelyet, most sűrűbben. Szüleimet rég eltemettem, de életükben sem tudtak...
Az a tanár, aki nagyon jó fej, barátkozik a diákokkal, gyakorlatilag ódákat zengenek róla a diákok mennyire kedves és jó fej. Viszont, ha valakin látja, hogy nincs önbizalma, akkor mocskolja a diákot, megalázza, ott rugdosa, ahol csak tudja. Ha szembesítik vele, akkor...
Mostanában a délutánjaimat munka után egy plázában töltöm, és méginkább belém hasított a felismerés, ami ezelőtt is érlelődött bennem. A mai fiatalok (gyakorlatilag a korosztályom és picivel alattta, mert 22 vagyok) tiszteletlenül beszélnek egymással, állandóan megy a...
Nőként kérdezem, csak tényleg kíváncsi vagyok :D
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!