Miért lesz mindenki pénzmániás ahogy idősödik, felnő? Minden ismerősöm akit régen ismertem, csak a pénzről beszél már!
Igen tudom hog kell az élethez, meg boldogsággal nem lakik jól az ember, de miért lesz mindenki egy pénzhajhászolós megszállott ember?
Akiket ismertem régen még eltartották a szüleik, nem nagyon dumáltak a munkáról, a pénzről a "minden olyan ki***ott drága!"
És minden ismerősöm ahogy elkezdett melózni másról sem hallom beszélni, mint hogy "jajj, kell egy jobb munkahely! kevés a fizetés, nem tudok menni drága!"
Régen ők mindig benne voltak abban, hogy szabadidejükben elmenjünk valahova. Most mást sem hallok,, mint a "mennyi a belépő? Az drága nem megyek!"
Folyton hívom őket bárhova nem tudnak jönni dolgoznak, meg mindig a pénzt számolják.
Én se vagyok ingyen élő, én is dolgozok sokat, de én nem a pénzről, a munkáról a kollégákról beszélek és panaszkodok mindenkinek arról, hogy "milyen ki***ott drága a mozi, a kenyér, és a bkv!"
Az természetes, hogy mindenki a pénzről papol, a pénz megszállottja ha már nem a suliban lóg?
Velem van a baj, hogy nekem nem minden 2. szó ami elhagyja a számat a "pénz"?
22/f
Figyelj lehet neked jól megy vagy kicsi az igény szinted.Te nem voltál szegény,én voltam régebben,ne tudd meg milyen érzés amikor egyik másik haverod veszi a Bömösöket dugja a fullosabbnál fullosabb nőket,sokkal kigyúrtabbak nálad mert van pénze mindenféle cuccra.Ruháik fullosak,dőzsölnek.
Mostmár én is így élek és igen minden szavam a pénz,én szerelmes vagyok a pénzbe mert költséges az élet ha jól akarod megélni.
Nekem csak a kajám 60ezer forint plusz a kiegek,kondibérlet.
Én voltam szegény ne akard átélni,setét szabócsból jöttem,a szegénységnél talán csak a kínvallatás rosszabb vagy ha rákos vagy. :O
Ez van,ha pénzed van akkor mindened van,ha nincs akkor vegyél egy ásót :(
Sajnos ez van.
Pont fordítva elfogadhatóbb a dolog, ha a fiatalokat érdekli jobban a pénz!
Az a baj, - és nem csak az itteni kommentekben!!! - hogy a "mennyit számít a pénz?" kérdést - sokan lealacsonyítják piti tömegemberek anyagiskodására(kinek van, és milyen a kocsija, el tudja-e vinni a csajt kajálni, stb...)
Persze, hogy kell a pénz! Nincs ingyen zsömle az ABC-ben, lassan a levegővételért is fizetni kell...
De mennyit számít a pénz? Azt gondolom értelmes, épkézláb embernek csak annyit, hogy normálisan meglegyen belőle. Értsd: meleg otthon, meleg étel, számlák kifizetve, normális ruhák, stb...
Efölött egy embert már sokkal magasabbszintű dolgok kell hogy érdekeljenek, - mondjuk az élet örömei, egészség, amennyire lehet nyugodt normális élet, boldogság, stb., - és nem a pénz!!!
Ha valaki túl anyagias, azt meg lehet érteni mondjuk úgy kb. 30 éves korig. - fiatal még... Ott még annyi az élet, hogy buli, ismerkedés, mozi, stb...
De ha valakinek még ettől idősebb korban, (mondjuk 45-50 évesen is) annyiról szól az élete, hogy hány okos TV van a szupermodern lakásában, meg mennyire drága ruhákba jár, - annak annyi öröme is legyen!!!! Ő akkor a mentális-szellemi-lelki fejlődéséban sajnos visszamaradott az összes pénzével együtt!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!