Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyes emberek mitől magabiztos...

Egyes emberek mitől magabiztosak, mások pedig nem?

Figyelt kérdés
Én nem értem, hogy lehet elérni a magabiztosságot. Nagyon sokan vannak akik látszólag nem küzdenek érte, semmit nem tesznek és mégis megvan nekik. Én pedig követem a tanácsokat, olyan dolgokat csinálok újra meg újra amiktől félek, és csak nem sikerül elérnem a kívánt magabiztosságot, elsősorban társaságban, emberek között, interjún, felettesekkel stb.
2016. jún. 28. 18:54
 1/10 Inessential ***** válasza:
Önbizalomhiány.
2016. jún. 28. 18:56
 2/10 anonim ***** válasza:
56%
Mert azok az emberek elhiszik, hogy képesek rá. Míg te csak szeretnéd elhinni magadról, hogy képes vagy rá. Hiába mész bele azokba a dolgokba amiktől félsz, ha nem hiszed el, hogy képes is vagy rá.
2016. jún. 28. 19:02
 3/10 anonim ***** válasza:

Ennek rengeteg tényezője van.

Így lettek nevelve környezet által.

2016. jún. 28. 19:11
 4/10 anonim ***** válasza:
3%
Gyerekkorban indul. Ha valakit soha nem erositenek a szulei az egy onbizalomhianyos gyoker marad, amig meg nem unja.
2016. jún. 28. 19:12
 5/10 anonim ***** válasza:
Egyetlen kérdés az egész: félsz-e attól, hogy mások rossz véleménnyel lesznek rólad (leégeted magad, hülyének néznek stb, stb, mindegyik erre vezethető vissza.) A magabiztos ember nem másoknak akar megfelelni, hanem saját magának. Abban a pillanatban, ahogy megszabadulsz ettől a félelemtől, magabiztos leszel.
2016. jún. 28. 19:27
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az a legfontosabb, hogy az emerek szeressék magukat.

Mert ha nem, az meglátszik a kisugárzásukon és egyátalán nem néznek ki magabiztosnak.

Azt hiszem, akik önbizalomhiányossak, mindig másnak akarnak megfelelni, nem pedig maguknak.

Mindig higgyünk magunkban és abban amit teszünk!

Az a lényeg, hogy jól érezzük magunkat, nem számít, hogy ki mit gondol.

Bár ez fejben dől el.

2016. jún. 28. 19:43
 7/10 anonim ***** válasza:
95%

Biológiai okok elsősorban. Hormonszintek.

Kortizol = stresszhormon, a magabiztos embereknél ez alacsony szintet mutat általában

Tesztoszteron = férfi nemi hormon, a magabiztos embereknél általában magasabb értéket mutat.

Az önbizalomhiányban, szorongásban szenvedő embereknél magas a kortizol szint általában és alacsonyabb a tesztoszteron szint. Nőknél-férfiaknál egyaránt.

Aztán persze a fizikai adottságokra rájön a családi körülmények, neveltetés, mikrokörnyezet hatásai, média és más területek hatásai, szocializáltsági szint stb.

2016. jún. 28. 20:55
 8/10 A kérdező kommentje:

7

Mondasz valamit, mert én amióta az eszemet tudom szégyellős, félénk voltam, amikor idegenek jöttek hozzánk kisgyerek koromban akkor mindig elrejtőztem mert féltem tőlük. Ezzel szemben a két nővérem nem volt ilyen, ők szerették ha jönnek hozzánk emberek. Pedig gondolom ugyanazt a neveltetést kapták ők is mint én, ugyanazok voltak a családi körülmények. Ezért lehet, hogy a stresszhormon miatt van ez, és ezért nem jön össze higgadtnak, magabiztosnak maradnom. Gyakran előfordul, hogy idegesnek, feszültnek érzem magam, és elkezdek gondolkodni az okán, de NEM JÖVÖK RÁ. Ez biztos hormonális nálam. Akkor csak a nyugtató, alkohol, cigi a megoldás?

2016. jún. 28. 21:58
 9/10 anonim ***** válasza:

7-es, ez mind szép, csak az a kérdés, hogy a tyúk volt-e előbb, vagy a tojás. Önbizalomhiányos embereknél az állandó szorongás önmagában stresszfaktor, ami értelemszerűen megemeli a kortizolszintet. A magas kortizolszint pedig blokkolja a tesztoszteron termelését, vagyis alacsony tesztoszteronszinttel jár.

Genetikai adottságok és környezeti hatások alakítják a személyiséget, ez így igaz. Ugyanakkor az egy családban nevelkedő testvérekkel szemben más-más lehet az elvárás, a bánásmód (ismerjük pl. a "középső gyerek" szindrómát.) Egyszóval elég összetett dolog ez.:-)

2016. jún. 28. 22:12
 10/10 A kérdező kommentje:
Még azt szeretném kérdezni a tesztoszteron meg kortizol szintekkel kapcsolatosan, hogy melyikük idéz elő dühöt? Ha túl magas a tesztoszteron gurul dühbe az ember, vagy ha a kortizol magas? Mert rám jellemző, hogy nagyon felmérgelődök és olyankor pusztításvágy van bennem, és volt már példa olyanra, hogy használati tárgyak bánták.
2016. jún. 28. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!