Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek is csúnyák a...

Szerintetek is csúnyák a Budapesti agglomerációs városok?

Figyelt kérdés
Én kifejezetten csúnyának gondolom az ottani városok többségét, főleg építészetileg. Persze vannak kivételek mint például Gödöllő, Vác, Szentendre, Dunaharaszti egyes részei de nagy többségben nagyon rendezetlenek a városok. Legrosszabb szerintem Gyál, Érd és Szigetszentmiklós, ezekben konkrétan nincs szép, még a templom is egy betonhalmaz, nincs sétáló utca, nincsenek történelmi városrészek, nincs konkrét látványosság. Infrastruktúra szintén borzasztó, folyamatosan épülnek az új házak de a közút nem fejlődik azon a szinten. Minden nagyon zsúfolt, nincsenek széles, parkos utcák, minden is be van építve. Az meg főleg borzasztó hogy minden város egybe van épülve Budapesttel, csak egy tábla mutatja hogy kiértél de ugyanolyan folytonos házsor van mint amit a tábla előtt láttál. Tömegközlekedés Budapest központú, Maglód és Pécel egymás mellett van, de se busz se vonat nem megy, csak ha bemész Pestre és onnan mész "visszafelé". Ti is ezt érzitek hogy az agglomeráció egy élhetetlen hely? Én már lassan úgy tekintek az egészre mint egy városra, vagy Bp kerületre, elvégre úgy egybe van épülve.

2025. aug. 15. 16:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Érd egy nagy és üres, unalmas falu. Ház ház hátán, ebben szerintem az is egyetért aki ott lakik. Gyálról se hallottam még jót. De Szigetszentmiklós? Ha valóban olyan rossz lenne, mint amilyennek mondod, akkor hogyhogy még a pesti külkerületeknél is drágább az ottani ingatlanár? Ami se Érdről, se Gyálról nem mondható el. Meg azért szerintem rendezettebb, szebb, biztonságosabb, meg minőségibb emberek is lakják, mint mondjuk egy Csepelt vagy Pesterzsébetet. Azokkal sincs bajom, teljesen élhető, de úgy tapasztaltam Miklóson sokszor minőségibb és gazdagabb az emberanyag, mint a külvárosban. Nem véletlen hogy a piac is beárazza ezt.
2025. aug. 15. 16:56
 2/13 anonim ***** válasza:
65%

Szentendre belvárosa műemléki védelem alatt áll. Emellett 5 szerb ortodox templom is található a városban. A Skanzen területén 60 hektáros természetvédelmi terület van. Ott a Duna-part is.

Lehetőleg ne a HÉV-állomás és környéke, valamint a Püspökmajori lakótelep alapján ítéld meg a várost.

2025. aug. 15. 16:58
 3/13 A kérdező kommentje:
#1 Ebben egyetértek veled, a 3 közül még ez a legnormálisabb város, de még így se szép, csak talán élhetőbb. De építészetileg olyan mint egy lepukkant gyár, nincsenek vonzó épületek
2025. aug. 15. 16:59
 4/13 anonim ***** válasza:
19%
Ahhoz képest hogy élhetetlen mégis több millióan élnek itt
2025. aug. 15. 17:02
 5/13 anonim ***** válasza:
77%
Én Érdet mindig a Budáról kiköltöző újgazdagok puccos helyének hittem, ami megfizethetetlenül drága, most hallom először, hogy borzasztó.
 6/13 anonim ***** válasza:
95%
Ja hogy így érted! Hát értelemszerűen a régi, építészetileg is látványos, akár műemlék épületeket inkább a régebbi, nagyobb városokban kell keresni. Ezek az agglomerációs települések régen kb faluk voltak, aztán folyamat épült ki kisvárossá, majd egyre nagyobbá. Itt nem lesznek század előtti bérházak, meg ilyen szebb, érdekesebb múltbéli építmény is ritkább lesz, elvétve 1-1. De logikus is, az agglomeráció lényege hogy 1-2 évtized alatt lesz duplája, triplája, négyszerese a méret és a lélekszám. 2000-es évektől indult meg jobban a kiköltözési hullám, akkoriban már modern lakóépületeket csináltak.
 7/13 anonim ***** válasza:
95%
Mert ezek a városok szinte mind csak Budapest miatt jöttek létre, és inkább a 20 század második felében épültek ki. Akik ott laknak, azok Budapestre mennek, ha egy belvárosi sétára vágynak. Ezek az ún. alvóvárosok.
2025. aug. 15. 17:50
 8/13 anonim ***** válasza:
84%

5

Érd?

Cgánytanya meg maffia fészke, mindig is az volt!

2025. aug. 15. 17:57
 9/13 anonim ***** válasza:
84%
Debrecen is kezd fájdalom lenni, de Érd, Szigetszentmiklós, Szigethalom tele újgazdaggal és prolival. Szentendre, Vác szép.
2025. aug. 15. 18:02
 10/13 anonim ***** válasza:
23%

"Mert ezek a városok szinte mind csak Budapest miatt jöttek létre"

Gyált először 1293-ban említik oklevélben, Szigetszentmiklós már a honfoglalás idején lakott terület volt, Érd első okleveles említése pedig 1264-ből származik.

2025. aug. 15. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Budapesti nők! (Lányok?) Többségetek számára kb. hány kilométer az a távolság az M0-ástól, ameddig azért még elköltöznétek, ha a férfinak sajnos csak...

45-50 km lenne a max egy esetleges összeköltözésnél? Netalán egyenesen 60-70 kilométer is? (De feltételezem ehhez fantasztikusan kiemelkedően jónak kell bizonyulni az adott férfinak...) Legfeljebb 25-30 kilométerre távolodnátok el a körgyűrű valamely...

Csömör milyen hely?

Oda szeretnénk költözni a közeljövőben

Nagykovácsi milyen hely élhetés szempontjából?

Nyugodt, zöld környék? Mennyire számít sznob helynek? Érdemes ott laknom, ha Budapesten dolgozom?

Melyik a legjobb agglomerációs település ezek közül?

Élhetőség, biztonság, szolgáltatások stb. szempontjából

Agglomerációkba _kiknek_ éri meg elköltözni,ha lassan szinte FŐVÁROSI és SOPRONI árak vannak 30-50 kilométer távolságban ezektől a városoktól?! Ennek...

Ha ugyanolyan árak vannak szinte már mint ezekben a városokban, de 30 40 50 kilométerekre e városok szélétől is, akkor mégis minek ilyen messze ingatlant venni? (Ha meg olcsó egy falu, ott biztosan lesznek olyanok, akik miatt NEM lehet, legalábbis aggodalom nélkül nem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!