Kertes házban élők, miért nem ültettek fákat, cserjéket térkő helyett, ha közben sírtok, hogy meleg van?
Egy viszonylag újépítésű lakóövezetben lakom, 10-12 éve kezdett kiépülni, de 5-6 éve már mondhatni mindenhol laknak, szóval letérkövezni és fehérkavicsozni volt elég idő, fák viszont nem nőttek meg ennyi idő alatt, mert nem ültetnek fákat.
Komolyan, borzalmas elmenni a másik utcán az oviig nyáron, alig 2-3 ház előtt vannak árnyat adó fák, amúgy tényleg mindenhol csak térkő vagy kavics. Én nem értem, mi a tököm olyan nehéz 2 db fa elültetésén, hogy legalább egy szép árnyas utca legyen és ne 6p fokot nyomjon ki a térkő a kánikulában? Kertes övezet és olyan, mint valami szahara.
Bent ugyanez a kertekben - tisztelet a kivételnek, mert akad -, 1-2 kis fa meg babérmeggy sövény oldalt, amúgy a 800 m2-es telkek 70%-a térkő és kavics. Nulla árnyék, pusztulat és megy a sírás közben, hogy meleg van.
Aztán eljönnek hozzám, akár szomszédok, elmondják, úristen, milyen jó az árnyék, a fü, milyen más a mikroklíma, de ugyanugy nem ültetnek semmit.
Komolyan, kötelezővé tenném legalább az utcára minimum 2 fa ültetését.

válasza:

válasza:Én köteleznék mindenkit, hogyha kivág egy fát, ültetnie kell cserébe azonnal kettőt. Így is idő mire megnő, de na. Máris kevésbé menne ez az agyatlan mindent is kivágunk, mert hullik a levele, nem fér el a 3. autó, meg most épp trendibb a forró vakító fehér kavics, mint a fű, fa, bokrok. Kétszer is meggondolná.
Vagy fizetnie kéne parkosítós erdősítős hozzájárulást az önkormányzatnak, aki minden kivágott fa helyett kettőt ültetne valahova, de a favágó barom pénzén, mint fakivágási járulék. Remélem ez lesz a jövő, mert itt fogunk megrohadni a kárpát medencében. Nem volt elég a fideszes faírtás, még a lakosság is rátesz.

válasza:

válasza:"Komolyan, kötelezővé tenném legalább az utcára minimum 2 fa ültetését."
Én meg kötelezővé tenném, hogy mindenki a saját dolgaival foglalkozzon és ne pofazzon bele a másikéba.
Azért van nálunk térkő, mert azt nem kell fondozni, locsolni, tápoldatozni, gereblyézni, stb. Munka után pihenni akarok, nem kertészkedni

válasza:"Én köteleznék mindenkit, hogyha kivág egy fát, ültetnie kell cserébe azonnal kettőt"
Eleve fát csak engedéllyel lehet kívánni, akkor is, ha az a saját kertedben van. De oké, legyen szabad a vásár. Ha kívágok egy fát akarhol, akkor pontosan hova is ültessem helyette a másik kettot? Hozzad?
"Én meg kötelezővé tenném, hogy mindenki a saját dolgaival foglalkozzon és ne pofazzon bele a másikéba."
De amikor pusztulat van, meg klímaváltozás, az ugye derogál. Mikor minden drága, mert nem terem elég zöldség-gyümölcs a szárazság, a kánikula miatt, az sem tetszik.
Jó lenne gondolom, ha a gyerekednek jutna még valami élhető bolygó, az tetszene itt sok hozzászólónak, meg ha nem 40 fok lenne nyáron, de minimálisat tenni érte lusták, felelősségvállalás nulla. Francnak költöztök kertes házba ezért.

válasza:"De amikor pusztulat van, meg klímaváltozás, az ugye derogál."
Pusztulás meg klimavaltozas nem a térköves kertek, hanem az autók, repülők, gyárak, stb miatt van
"Mikor minden drága, mert nem terem elég zöldség-gyümölcs a szárazság, a kánikula miatt, az sem tetszik."
Ja. Ha mindenütt kert lesz, akkor ingyen osztogatjak majd a zöldséget meg a gyümölcsöt, ugye?
"Jó lenne gondolom, ha a gyerekednek jutna még valami élhető bolygó, az tetszene itt sok hozzászólónak, meg ha nem 40 fok lenne nyáron, de minimálisat tenni érte lusták, felelősségvállalás nulla. "
Tehát ha nincs kertem, akkor nulla a felelősségvállalásom? Lehet amúgy vegán vagyok, gyalogosan es/vagy biciklivel közlekedem, eco-friendly a háztartásom, de baxxus terköves a kertem... Ja.
"Francnak költöztök kertes házba ezért."
Mondjuk mert a kertesházam 240nm és nem 80, mint pl egy panel?

válasza:"Meghát akkor ne rinyáljatok, hogy jaj, meleg van, miközben a lakóhelyetek mikroklímáját a sivatag felé tendáljátok. Akkor miert panaszkodtok, ezt értem a legkevésbé."
Én nem panaszkodom. Engem pl nem zavar a meleg. Nyár van, ha nemmvetted volna eszre
Kapcsolódó kérdések:
A szomszédomban lakik egy meleg srác. Tudni kell rólam, hogy imádom a meleg férfiakat nézni. Itt lenne rá lehetőségem, hogyan adjam a tudtára, hogy engem érdekelne ez a dolog? 25/L
Bulihelyek szempontjából főleg, de így unblock milyen ott élni? Debrecen elvileg nagyobb, de nagyon unalmas hely, alig lehet hova menni, ezzel szemben Szeged milyen? Vannak olyan részei amik pesthez hasonlóak, vagy ott is ég és föld a különbség? Mennyire lehet...
Ha vidéken bekerülök egy közösségbe megkapom, hogy informatikus vagyok. Budapesten és szűkebb agglomerációjában kerülök be egy közösségbe, akkor már melegnek tartanak. Kicsit elvont, magamnak való ember vagyok, gondolom azért bélyegeznek meg ilyen elvontabb...
Gondolom ez a nő nem az átlagember körülményei között él
Elsőéves egyetemista vagyok (19/F), és a jelenlegi szobatársaimmal második félévben is egy szobában leszünk. Alapvetően jól kijövünk egymással, és mindent meg tudunk beszélni. Viszont néhányszor előkerült témaként a melegség és az lmbtq+, és az egyik szobatársam...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!