Adhds gyerek aki miatt sok támadást hogyan lehet lenyelni?

válasza:

válasza:

válasza:Na folyamatosan erről beszélek. Erőltetitek az elfogadást, holott nyilván más a gyerek. Ez nem elfogadás, hanem valóságtagadás.
Speciális iskolát, foglalkozást igényel. Ne megsértődj, megoldást keress.

válasza:Az én fiam már majdnem felnőtt, de alsóban kiscsoportos, speciális osztályba járt. Mindenféle fejlesztésre hordtuk, gyógyszert is szedett. Javaslom, hogy legalább alsóbb osztályokban extra helyre járjon, ahol tudják képzelni a problémát és megtanítják ő hogyan kezelje. Felsőben már jól elboldogul, de itthon folyamatos motiváció kellett, hogy tanuljon. Technikumba a ment, itt is sokáig figyeltem, hogy tanul e, megvan e a kiírt feladat stb. Szakmai tárgyakban nem tudom segíteni. Gyógyszert már nem szed pár éve. Kialakult, hogyan rendszerezi az életét saját maga. Még néha agyfszt kapok az adhdjától, de a nehezén túl vagyunk 😀
A támadásokra megoldásokkal kell reagálni. Ha te ill. ti megteszitek, amit tudtok, tamogatóbb a környezet is. Nálunk is volt nála rosszabb, akit nehéz volt tolerálni és még én is amellett voltam, hogy menjen el az iskolából. Minden szülő a saját gyerekét védi. A problémákat nem tagadni kell, hanem beleállni, megoldást keresni. Ha nem megy, más helyet kell találni.

válasza:Kérdező, teljesen érthető, hogy nehéz helyzetben vagy. ADHD-s gyerekként szüleim erőltették, hogy "normál" osztályba járjak - mert a kisegítő az szégyen -, ezért én sokszor éltem meg azt, hogy olyan elvárásoknak kellett megfelelnem, amik túl nagy terhet jelentettek. Sosem tudtam eléggé "jó" lenni, sosem tudtam eléggé "megfelelő" lenni.
Felnőttként már látom, mennyire sokat számított volna, ha gyerekként olyan közegben lehetek, ahol nem érzem magam állandóan "kevésnek" és "rossznak", ahol nem kell megtagadnom - azaz "normálisnak álcáznom" - magamat.
Érdemes lehet átgondolni, hogy a te gyereked számára melyik környezet lenne jobb, azaz egy olyan osztály, ahol folyamatosan küzdenie kell, vagy egy olyan, ahol a saját tempójában fejlődhet és elfogadják olyannak, amilyen.

válasza:Voltunk már a pedagógiai szakszolgatnál, azt mondták hogy speciális iskolához alacsony IQ kell, neki 132.
Az órákon odafigyel, nem zavarja az órákat.

válasza:De ha a gyereked semmi zavart okoz az osztályban, békén hagyja a többi gyereket, csendben van az órákon, akkor miért aljaskodik veled a többi szülő?
Az alacsony IQ - speciális iskola összefüggés pedig nem igaz.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Bunkón viselkedik, beszól a tanároknak és diáktársainak, rosszindulatú, nem barátkozik senkivel. Ezekmellett szinte kitűnő tanuló, jól tanul? (van akinek nagyon jól megragadnak a dolgok). Sok ilyen emberrel találkoztam sajnos, pár különbséggel. Voltak akik a bunkó...
Jó gyerek voltam, pedagógusok szerettek. Viszont alsó végén beszélgetett velem egy tanító néni, hogy most már ideje lenne "nem elmondani otthon mindent": a rossz jegyet és a beírást látják, apró-cseplő dolgok miatt nem kell terhelni a szülőket, meg amúgy is, senki...
Mi volt az oka? Hány évesek voltatok akkor? Hogyan kezelte a tanár?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!