Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A tanulmányi eredményünket is...

A tanulmányi eredményünket is befolyásolhatja a vezetéknevünk kezdőbetűje. Vajon ez igaz lehet?

Figyelt kérdés

Nekem B betűvel kezdődik a vezeték nevem. Lehet emiatt voltak jó tanuló?

Bonaparte Napoleon, Bortnemissza, Betlen, Batthyány Orbán, Báthori, Bocskai stb, mind értelmes, művelt nagyjaink voltak. Lehet valóban a vezetéknév kezdőbetűje teszi az embert?


[link]


[link]


ápr. 23. 22:15
1 2
 1/12 Zcom09 ***** válasza:
80%
Nem...
ápr. 23. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:

Mos látom, hogy a nevek írása sem ment jól a kérdésembe. Lehet B-vel kezdődő neven miatt nem ment sose a hejesírás. Tuttam mindíg, hogy rajtam kívül álló okok miatt nem megy. Most már azt is tudom miért he.


1@ Köszi a gyorsa választ. Ha nem harakszol meg megkérlek indokold is valamivel. A kérdésembe szereplő tudományos felvetés ugyanis tudományos érvekkel van megtámasztva, te meg így csak beírtad

ápr. 23. 22:28
 3/12 anonim ***** válasza:
79%
Ismertem nem egy Baloghot, Brinzát, Busát stb., akik csoda, hogy kijárták az általánost...
ápr. 23. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
86%
Egy elég speciális esetről írnak a cikkben: amikor abc sorrendben javítják a beadandókat. Azért nem ez a megszokott mindenhol. Nem elképzelhetetlen, hogy van egy pszichológia bias az emberekben, hogy minél több beadandót osztályoznak, annál szigorúbbak és negatívak lesznek, mert fáradnak és unják, illetve van mihez mérniük a hibákat.
ápr. 23. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
3 Mondd, ha már ismerted őket. Sose gondolták ezek az emberek hogy változtassák meg a vezeték nevüket?
ápr. 23. 22:36
 6/12 anonim ***** válasza:
86%
#5: nem, mert akkora hülyék azért nem voltak, hogy ezt a marhaságot elhiggyék.
ápr. 23. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
79%

@3 Én is ismertem egy Baloghot, az pl. sosem járta ki teljesen az általánost. Meg egy Bobályt is ismertem, az kettesekkel bukdácsolta végig az éveket.

Meg ismertem egy Boros nevű ürgét is, ő meg a legjobb tanárom volt szakközépben.

Semmi jelentősége, hogy milyen betűvel kezdődik a neved.

ápr. 24. 00:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
19%
Érdekes ötlet, de ezt igazotla volna kapásból egy rakás tanuló. Én is láttam egy maratoni feleltetésnél, hogy az elején 4-5 osztályzatok röpködtek, délutánra meg szépen szaporodtak a hármasok.
ápr. 24. 03:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
67%

Nem. Ezek a tanulmányok nem ok-okozati kapcsolatról számolnak be, azaz nem azt jelenti, hogy az egyikből következik a másik. Ez csak szimpla statisztika, a kettőnek semmi köze egymáshoz.


Most csak egy példát mondok, ami nyilván kitaláció, de kb. ugyanazt jelenti, mintha azt mondanánk, hogy az összes név közül a Tamások rendelkeznek a legtöbb Opel márkájú autóval. Ez nem azt jelenti, hogy ha valakit Tamásnak hívnak, akkor nagyobb eséllyel fog Opelt venni, hiszen a kettőnek semmi köze egymáshoz, a név nem befolyásolja azt, hogy milyen autót vesz valaki. Ez csak egy véletlenszerű statisztika, véletlen egybeesés, semmi több.


Bár az hozzátartozik, hogy olyasmit már olvastam én is, hogy gyerekként a névsorban kapott helyünk némileg befolyásolhatja az önképünket, mert például egy Takács hozzá van szokva ahhoz, hogy ő mindig csak "utolsó", ennek önmagában nincs semmi jelentősége, de az emberi agy elég alattomos tud lenni és tudatalatt kialakulhat emiatt némi önbizalom a névsor elején lévőkben és önbizalomhiány a névsor végén lévőkben. Ez TALÁN némileg kihathat a tanulmányokra is, de azt kizártnak tartom, hogy ennek akkora hatása lenne, hogy bármilyen statisztikára hivatkozva kimutatható lenne és ok-okozati esetet lehetne rá felállítani. Úgyhogy ennek ellenére is azt mondom, hogy nincs értelme párhuzamot állítani a két dolog között.

ápr. 24. 06:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
73%
Én max. a feleltetések gyakoriságával tudnám ezt összefüggésbe hozni azoknál a tanároknál, akik úgy választják ki, hogy kit feleltessenek, hogy felütik a naplót és elkezdik lapozgatni. Az elejéről és a végéről ritkábban választják az embert, mert a közepét szeretik oda-vissza lapozgatni. De ennek sincs köze ahhoz, hogy ki tanult, ki nem.
ápr. 24. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!