Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi érdekel leginkább az...

Mi érdekel leginkább az ezotériával, spiritualitással és hermetikával kapcsolatosan?

Figyelt kérdés

tegnap 18:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ezotéria, spiri nem, a hermetikáról meg azt sem tudom mi az.
tegnap 21:13
 2/11 anonim válasza:
Hogy hogyan tudok minél teljesebben és hatékonyabban kommunikálni a világ tudásával.
tegnap 23:16
 3/11 A kérdező kommentje:
hermetika az okkultizmus, mágia, mágikus rendszerek, pentagrammok, mágikus jelképek, szövegek, rúna, stb. értsd kb.
ma 03:34
 4/11 A kérdező kommentje:
tudással kommunikálni???
ma 03:35
 5/11 anonim ***** válasza:
A ufok.
ma 07:09
 6/11 anonim válasza:

A hermetika egy vallási-filozófiai és spirituális hagyomány, amelyet a Hermész Triszmegisztosznak tulajdonított tanítások ihlettek. Hatással volt számos ezoterikus és okkult irányzatra, ezek közé tartozhatnak bizonyos mágikus rendszerek, szimbolikus jelképek, alkímiai hagyományok és egyes okkult szövegek. Ugyanakkor a pentagrammok, a rúnák vagy a különféle mágikus rendszerek önmagukban nem a hermetika részei.

'tudással kommunikálni???'

Metaforikusan értettem. Az érdekel, hogy hogyan kapcsolódhatunk a világ felhalmozott tudásához, bölcsességéhez és mélyebb összefüggéseihez.

ma 15:42
 7/11 anonim ***** válasza:
Személyiség fejlesztés, tudatosság, tudatos teremtés.
ma 16:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Keresztény spiritizmus.
ma 17:00
 9/11 anonim ***** válasza:

Gyakran felteszem magamnak a kérdést, hogy miért hallgatok rendszeresen ilyen témájú beszélgetéseket, előadásokat.

Évekig úgy éreztem, olyan kaphatok valami válaszokat a gyerekkoromtól bennem dolgozó kérdésekre.

Pár éve azonban elmúltak a kérdések, és egy ideje beláttam, hogy ezekben az okosságokban senki nem fog más életére vonatkozó válaszokat adni. Be kell lássam azóta, csak az emberi hülyeség mélységein hüledezek.

Persze vannak üdítő kivégelek, akik látják és hírdetik, hogy nem az ezer út és módszer az érdekes és fontos, hanem ezek személyes megvalósítása.

ma 17:22
 10/11 A kérdező kommentje:

keresztény spiritizmus? a spirituális kereszténységre gondolsz?

van valamilyen forrásod, linked erről?

mitől másabb a többi keresztény hittől - a katolikus, a református stb.?

ma 18:56
1 2

További kérdések:

Antropozófiai kérdés! Milyen karma vezet az asztráltest és az étertest kapcsolatának rendellenességéhez?

A kérdésben minden benne van, aki antropozófiával foglalkozik, érti. Ha az asztráltest és az étertest egymással való kapcsolata rendellenes, hibás, gyenge, sérült...stb...annak milyen karmikus oka van?

Tudatos álma akinek volt próbálta már elemezni?

Akinek volt az tudja hogy milyen jó, és szívesen leélné abban az életét, vagy érezné úgy magát felébredés után is. Én most a chatgpt-vel elemezgetem, eddig ennyire jutottam: Nézd meg, mi hiányzott a tudatos álomból: nem cipelted a múltadat, nem aggódtál a jövő...

Ti tapasztaltatok hasonló, túlzott egybeeséseket, véletleneket? Tulajdonítanátok neki valamilyen figyelmet?

Vigyázat, hosszú katyvasz következik, előre is bocsi... Az előzmény, ami miatt érdekesek ezek a jelenségek, egy igen szomorú szerelmi történetet ölelnek fel a részemről, ami valójában számomra több is volt egy szerelmi történetnél... Röviden: közel egy éve...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!