Miert dönt úgy egy lélek hogy sanyarú/negatív sorsú emberként szület le?
Szerintem ilyesmit nem dönt el. Ez azt jelenteni, hogy mindenki sorsa előre meg van írva és szabad akarat nem létezik.
Plusz így fejlődni sem lehet semerre, hiszen minden adott, nem lehet döntéseket hozni, stb., mert a születés előtt eldőlt az egész.
Pl. mi értelme úgy hatalmat adni valakinek (diktátor), ha már előre tudja a kozmosz vagy bárki más, hogy mi lesz a vége?
Az élet szerintem arra van, hogy felfedje az igazi énünket.
Gondolj bele tegyük fel, te döntesz, hogy hova születsz, kiválasztasz 1 gazdag családot, anyád belehal a szülésbe, apád elkezd inni, rossz döntéseket hozni, mert rosszul érinti, téged elvesznek tőle, bebasznak 1 árvaházba, akkor te ezt választottad? Mert szerintem itt a körülmény a döntő.
Persze nem azt mondom, légy a helyzet áldozata, de az sem igaz, hogy minden tőlünk függ.
Nem biztos, hogy egy afrikai törzsbe született gyermek sanyarúnak éli meg a sorsát. Az élet szeretete nem feltétlen a körülményektől függ. A gazdag ember lehet borzasztó magányos és szerencsétlen. A kelet-ázsiai nyomornegyedben élő ember meg lehet elégedett a családjával, sorsával.
Az alapján kapja vagy választja a szüleit a lélek, amit az előző életéből, életeiből magával hozott. Azt nem választja vagy kapja senki, hogy diktátor vagy tömeggyilkos lesz. Ezek rossz döntések eredményei. Sokszor nem is a saját rossz döntéseink, hanem valaki más rossz hatása.
Nem vagyok biztos abban hogy a lélek dönt.
De HA a lélek dönt, akkor szerintem a léleknek mindegy. A leleknek az a lenyge hogy tapasztaljon, az nem válogat, hogy akkor most jót akar tapasztalni vagy rosszat, hogy gazdag akar lenni vagy szegény. Neki mindegy. Barmilyen is a tapasztalat, tud belőle gazdagodni, ezért mindegy neki.
Én legalabbis a jobb napjaimon ezzel magyarázom. Rosszabb napjaimon, pedig felteszem uyganezt a kérdést :D
Ez a legmegfelelőbb számára.
Ha bárhogy máshogy tervezi, akkor már kevésbé tökéletes az út.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!