Ezt ehetik a babák?
Én is azt akartam épp javasolni, hogy a főzött zabkása jóval egészségesebb lehet, mert van benne rendes mennyiségű zabpehely is.
Én is szoktam variálni, de ha csak forralsz valamennyi tejet, teszel bele zabpelyhet, cukrot, fahéjat, főzöd kicsit, az is finom! De tehetsz bele almát, aszalt szilvát, magvakat, a fantáziád szerint. Én pici főzés után még lefedem, gőzben is puhul, duzzad. Arra figyelj, hogy főzéskor túl sűrű ne legyen, mert ahogyan hűl, akkor is sűrűsödik!
1. Vagyok
Nekem ez volt az "alaprecept", amit kipróbáltam, azóta már nagyjából tudom az arányokat, így lehet növelni a mennyiséget:
9 dkg zabpehely
2 dl víz
2 dl tej
Cukor ízlés szerint
Egy alma
Kevés fahéj
Egy lábosba elkezdtem főzni a tejet, a vizet, beleraktam a zabkását, összekevertem. Szórtam bele kevés cukrot, fahéjat. Aztán fogtam a reszelőt és belereszeltem az almát (nagylyukú reszelőn, mert az gyorsabb). Addig kevergettem míg felforrt, addigra a zabkása is felpuhult. A férjem szerint úgy néz ki állagra, mint egy hígabb galuskatészta (sztrapacska). :) Közben kóstolhatod is, hogy még kell-e bele valami, ha sűrű, akkor még lehet tejet, vizet önteni hozzá. Nekem nem sűrűsödik már utána. Ha tej nélkül, joghurttal szeretnéd, akkor kicsit több vízben főzd és utólag keverd bele a joghurtot, bár így még nem csináltam, de ki fogom én is próbálni. Egyébként ízesíteni is többféleképpen lehet, mézzel, bármilyen gyümölccsel, aszalt gyümölccsel, simán kakaóval, stb., tehát jobban lehet variálni mint a grízt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!