Gyes alatt táppénzre kerültem, kell jeleznem a GYES-t folyósító szerv felé a változást?
Nem, nem kell jelezned. Nem befolyásolja a táppénzt a gyes (és fordítva sem).
1-es: és ha dolgozik? Miből gondolod, hogy fizetés nélküli szabin van??? Ha csak gyesen lenne, hogy kerülne táppénzre? Ahhoz dolgozni kell...
Köszönöm!
Hasznos volt :)
Visszamentem dolgozni, gyermekem bölcsibe került, de így, hogy babát várok úgy döntöttem, hogy maradok itthon a kislányommal és az orvosom is így látja jónak előző terhesség során felmerült problémák miatt.
Köszönöm!
1-es vagyok. Természetesen nem tudtam, hogy visszament-e dolgozni,a kérdésből számomra nem derült ki, csak tapasztalatból tudom, hogy a kismamák több mint a fele nem megy vissza dolgozni ha 2-3 éven belül újabb babát tervez. Ha GYES alatt a kismama, nem szeretne visszamenni dolgozni és táppénzre is szeretne menni akkor kell lemondani a fizetés nélkülit és szépen leadni a táppénzes igazolást.
Ez a szakmám és nálunk pl a kismamák 70%-a már 2-3 gyerekkel van otthon évek óta és mivel jogszabály már megengedi a párhuzamos ellátást, így aki tudja ki is használja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!