Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerekeitek (5év alatti)...

Kisgyerekeitek (5év alatti) mit csinálnak egész nap ilyenkor hétvégén?

Figyelt kérdés

Két gyerekem van, 2 és 4 évesek. Ugy érzem sokszor, hogy borzasztoan lassan, nehezen telik velük egy-egy hétvege, pláne, ha ilyen esős idő van.

6-kor kelnek, este 8kor mennek aludni, nap közben 1 órát alszanak. A nap 13 ébren töltött órájában állandóan játszani, foglalkozni kellene velük szinte. Egyedül nem igazán játszanak el, kicsi mondjuk elvan néha, de a nagy nem, ő nyúz egész nap.

Természetesen bevonom őket a háztartási melóba, hisz főzni, mosni kell, de amúgy egész nap játszani kellene, ami bevallom, iszonyatosan unalmas, monoton már nekem. Ma már rohangáltak repülőzve, voltunk boltban, motoroztunk, gyurmáztunk, olvastunk könyvet, autóztunk, rajzoltunk, 40 percen át kellett százszor eljátszani a naggyal, hogy ő a kiskutya, aki elázik au esőben. Újra és újra és újra.

Szeretem, imádom őlet, de azt érzem sokszor, nem bírom ezt a monotoniát. A férjem is kivan ettől, hogy semmit nem lehet csinálni, egy kávét sem nyugiban meginni, mert már jönnek nyúzni.

Most éppen mesét néznek, de ezt igyekszem minimalizálni, más kütyü nincs.

márc. 23. 15:14
1 2
 1/15 babyboom567 ***** válasza:
78%

Na most gondold el,én most covidos is vagyok,és úgy kell csinálnom mindent a 8évessel.Ráadásul cukorbeteg, szóval még csak nem is aludhatok vagy valami,mert folyamatos figyelmet igényel az ellátása,etetése,inzulinozása.(éjjel is)

Teljesen kész vagyok, én tényleg végkimerülésbe fogok meghalni.

márc. 23. 15:21
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

3 éves lesz a fiam. Szombat délelőtt gyors főzés van. Addig elvan egyedül általában, vagy jön hozzám, pakol a konyhában. Utána általában ilyen 10 körül megyünk ki, ebédig kint vagyunk.

Ebéd, alvás, uzsonna, utána megint megyünk ki, általában fél 4 körül.

Aztán 6-fél 7 körül bejövünk. Olyankor még van játék fürdésig.

Benti játék nála az autózás, festés, rajzolás, vonatozás,gyurmázás, és olvasás. Olvasni mindig kell neki. Van, hogy főzés közben is hozza oda a könyvet.

Nálunk nincs képernyő egyáltalán.

márc. 23. 15:32
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

#2 vagyok. Az lemaradt, hogy mi nem nagytakarítunk hétvégén. Főzés után/közben összerántom a konyhát. Mielőtt kimegyünk, felmosok.

Hét közben apránként mindig csinálunk valamit, így nem marad hétvégére minden.

Mosást, mosogatást indítok reggel. Aztán azt valamikor futtában kipakolom, átpakolom.

márc. 23. 15:34
 4/15 A kérdező kommentje:

"Szombat délelőtt gyors főzés van."

De nekem 6-10ig négy óra van, amiből max. 1 óra a fözés 😂

márc. 23. 15:37
 5/15 anonim ***** válasza:
76%

Kávét nyugodtan meginni.. hát mikor alszanak. Vagy ha átmentek a nagyihoz.

Ma reggel mostunk, ebédet főztünk, teregettünk együtt (addig a férjem békében olvashatta a híreket vagy amit akart). Utána játszótérre mentek a férjemmel, na de nem a legközelebbire, busszal (országbérlettel ingyen), utána boltba így nekem volt 3 órám egyedül. Utána altatás, kb egy óra de nem aludt el (így viszont este hamarabb fog tehát akkor lesz időnk kettesben). Most átmentek az anyósomhoz. Vacsorára hazajönnek, gyors fürdés és alvás és utána lesz közös időnk.

Tegnap a férjem távol volt a hobbija miatt. Akkor sütöttünk sütit délelőtt, takarítottunk, mesét olvastunk, kimenni nem sikerült. Délután aludt, tehát volt szabadidőm. Utána uzsonna, aztán nyomdáztunk, még egy meseolvasás, aztán megjött a férjem és elvitte fürödni.

Az én fiam enyhe autista is, szóval lehet hogy megpróbáljuk bevezetni a "várjál" kártyát. Úgy talán jobban tud 2-3 percet várni míg kijövök a wc-ről vagy lenyelem a falatot.

Szoktam még a Pinteresten keresni játékötleteket. Elvileg tanítani is lehet hogy csináljon valamit egyedül, fokozatosan, vizuális órát hadználva kiadod hogy nyomkodja be a pomponokoat a szivacson a résekbe 10 percig, vagy építsen a duplóból a rajz szerint (vagy egyéb életkornak megfelelő feladat). Nálunk ez még nem megy. Ötletekért a "busy box" kulcsszóra érdemes rákeresni.

márc. 23. 15:47
 6/15 A kérdező kommentje:

"Utána uzsonna, aztán nyomdáztunk, még egy meseolvasás, aztán megjött a férjem és elvitte fürödni"

Nekem ez ilyen elképzelhetetlen, hogy mondjuk uzsonnázik fél 4kor, aztán 7 kor van fürdes es akkor 3 órán át csak nyomdázás meg meseolvasás volt.

márc. 23. 15:58
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a nagy 2 éves kora óta nem alszik. A kicsi meg 3 éves kora óta akkor nem, ha a nagy itthon van. :) Így hétvégén reggel 6-tól 8-ig szünet nélkül megy a műsor évek óta, és egyáltalán nem tévéznek, pedig már csak a kicsi 5.

Én most a fodrásznál ülök, várok, ők otthon vannak az apjukkal.

Rengeteget társasozunk, de a kávéidőhöz nagyon pici koruk óta hozzászoktattam őket. Az egyéves mellől is megittam a kávémat, ebből sose engedtem. 13 hónaposan a kicsi "maga főzte" a kávém a kiskonyhában (nyilván képzelt kv-t), azt is meg kellett innom, az volt a deal.

márc. 23. 16:38
 8/15 anonim ***** válasza:
Játszóház? Mi szinte minden hétvégén mentünk valahová, esőben is. A játszóház jól lekötötte, barátkozott is.
márc. 23. 16:52
 9/15 anonim ***** válasza:

Nekem csak egy van de megbolondulok akkor ha nem lehet lemenni. Márpedig hidegben és esőben nem megyünk, mert a gyerek se szereti, hiába öltöztetem fel.

Nálunk is ez van, hogy számolom vissza a perceket, hogy mikor lesz már este.

Mi is gyurmázunk, mesekönyvezünk, fogócskázunk, labdázunk, mesét is néz, kifestőztünk, ujjfestékkel játszottunk, csiklandozósat stb.

De egyszerűen nem tudok mindig a topon lenni, se kitalálásban, se kivitelezésben. Túl vagyunk stimulálódva. Most például nagyon ég a gyomrom, mert a stressz miatt eszek állandóan, mivel semmilyen más levezetésre nincs módom.

márc. 23. 16:53
 10/15 anonim ***** válasza:
Ha rossz idő van, nekünk is nagyon lassan telik a nap, főleg hogy vidéken élünk, és csak egy 1 órás játszóház miatt nem szeretünk fél órát autózni. Én is igyekszem a házimunkába bevonni több-kevesebb sikerrel. Egyébként most hogy már 3 éves, talán már egy kicsit jobb, már egész jól el lehet beszélgetni vele, nem csak egész nap próbálom lefoglalni, hogy ne nyűgösködjön.
márc. 23. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!