Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Extran hisztis kicsivel mit...

Extran hisztis kicsivel mit lehet csinalni?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogyan is kellene kezelnem a lanyom hisztijeit. 16 honapos, de mar most latszik (oke, eddig is latszott) hogy irto akaratos lesz. Hat rendesen bontogatja a szarnyait. En pedig most nem szeretnem elrontani, hogy kesobb meg nehezebb legyen. Szoval szeretnem valahogy neki is konnyebbe tenni, hisz latom hogy nem tud magatol megnyugodni, es persze magamnak is :)

1. bolti hiszti: amikor persze valami nem ugy alakul ahogy o szeretne. Nem kap meg valamit, vagy ki szeretne szallni a kocsibol. Vagy mindent egyszerre. Meg nem kapta amit szeretett volna. Nem nevelesi celzattal, hanem mert olyat nem kap. es ki sem szallhatott. Vagy engedni kellene neki, es valami kompromisszumos megoldast kitalalni? De mit?

2. itthoni hiszti: kivavolto ok? Neha en sem tudom. Szerintem o sem. De nem lehet megnyugtatni. Ha megis, akkor max 5 percig tart a parade, de nem is ez a problames. Hanem ugye az, amikor nem lehet ra hatni. Ilyenkor felvenni sem lehet, de jonne oda hozzam. De esgiteni nem lehet neki. Elterelni? Lehetetlen. Nem is hall szerintem ilyenkor. Probaltam enekelni neki, suttogni....ahhh semmi! Olvastam, hogy ahtulrol at kell olelni, es megnyugszik, ez sem tortent meg. LEhet tovabb kellene fogni? De mar nekem faj, hogy szabadulni akar. :(

Mi a megoldas ezekre, es a meg ilyenebb hisztikre? Van egyaltalan? Akinek ilyen volt a lanya/fia ilyen kicsinek, mint az enyem, annak hogy alakult kesobb? Megmaradt ilyen hisztisnek?

2014. máj. 13. 12:31
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia! Az én gyermekem most nyáron lesz 5 éves és a mai napig ilyen , bár csillapodott benne a hiszti mert jobban megérti hogy mit miért, de sokat segített az óvoda.

A mi esetünk az olyan volt ha valamilyen hely nem volt neki szimpatikus akkor nem lehetett oda bevinni, pl fogorvos, vagy barátnőm, egyszerűen megállt az ajtóban, kapuban se előre se hátra, hanem leült a szutykos földre és minnél jobban húzgáltam felfele annál lentebb ült, feküdt már a végén.

A lényeg az volt akkor hagyta abba ha mentünk haza, amíg ott voltunk ő addig feküdve ordított torkaszakadtábl, gondolok most a fogorvosomnál.

Nállunk nem okozott gondot a bolti vásárlás addig amíg ő vihette ki a boltból ami kellett neki, a választás sem volt nehéz amit tudtam hogy megeszik azt a kezébe adtam még 3 évesen is, ha levett valami neki tetsző csomagolásút és tudtam hogy nem eszi majd meg mert kemény akkor mondtam neki válassz mást mert ez nagyon kemény ki fog törni a fogad, és választott.

De volt mikor siettünk és bementünk a boltba meg gyors ki én választottam a kedvencét de nem adtam a kezébe benn akkor már nem kellett neki dobálta, aztán meg baj volt mert felvettem és nem hagytam ott az utcán.

Nálunk is ez volt a helyzet egyszerűen nem látott nem hallott csak ordított, ha mondtam valamit túl ordított nem hallottam a saját hangom, volt mikor a hangom hallatán még jobban rá zendített.

Sokszor volt hogy ha valahol az utcán jött rá, ha valamit akart és nem lehetett úgy kellett haza cibálni, haza rángatni, de olyan is volt hogy 25 kilós gyereket fel kellett venni karba és úgy haza vinni mert nem volt hajlandó menni.

Az apjától külön mentünk, és nem tudom miket enged meg neki az apja de amikor én nálam volt közvetlen az apa után azon jött a hiszti hogy nem engedtem a kezében fogni az éles kést ez a hiszti 2 órán át tartott.

És csak úgy nyugodott ha a hátamra vettem friss 1 hónapos császárosan műtve 25 kilós gyereket.

Akkor szét akarta szedni az öcsikéje babakocsijárt mert féltékeny volt és unatkozott nem engedtem neki azért is lett egy hiszti ordított és ült a földön.

És csak arra nyugodott meg hogy csináljuk azt hogy te vagy a kistesó, cumi a szájba ölbe venni ringatni letenni betakarni és aludt, 4 évesen.

Aztán meg azért ordított mert nem mentem elsőre gyorsan a hívó szavára mert pelenkáztam a kisebbet.

Azelőtt azért volt hisztis mert nagyon akaratos volt keveset jártunk gyerekek közé hogy tudja hogyan is kell viselkedni, amikor meg meglett a kistesó akkor meg az állandó féltékenység, mindent el várt volna hogy úgy legyen ahogy a kicsivel csinálunk, a pelenkázáson kívül.

De elvárta eleinte hogy még a wc-re is kísérgessem, és kiszolgáljam, mert ő nem tudja elvenni az asztalról a kikészítet teát, neki helybe kell vinni mint a kicsinek.

Ha elmentünk valahova, mindig rá kellett készülnöm hogy a gyerek nem akar majd haza jönni, de akikhez mentünk azok már feküdtek volna már lefele , de nem bírtak mert még az én gyerekem akart játszani az ő gyerekükkel.

Nem érti mi az hogy nem! De amikor azt mondtam hogy nem akarok! Azt valahogy felfogta.

Elegem lett hogy a saját gyerekemnek vagyok a csicskája, mert amit egyszer már megtanult magától azt ismét elvárta hogy kiszolgálják.

Pl arra gondolok gondolom te is ha szépen iszik pohárból a gyereked kiszolgálja magát már elveszi mert elérhető helyen ki van neki készítve és elő jön a lustasága heteken át mert van ki kiszolgálja, mert a kistesóra akar hasonlítani.

Egyszerűen nem fogadtam többet szót neki, nem szolgáltam ki amit tudtam hogy elér segítség nélkül.

Nehogymá egy egyszeű papucsot ne tudjon felhúzni a lábára, azt is nekem kell.

Egyszer beszélgettük élettársammal hogy változtatni kell, elég, mert ne hogy már a nyúl vigye a puskát.

És ő is fenn volt mert azelőtt volt egy éjszakai hiszti ugyanis köztünk alszik, de abban az időben senkivel nem állt szóba csak velem és senkitől semmit nem fogadott el, csak én szaladgáltam a teával meg mindennel mint egy bolond + éjjel 2-3 óránként keltem a kisebbikhez éjjszaka etetni.

Senki nem érhetett hozzá, mert rángatózott mint egy idegbeteg.

Voltak napok mikor napokig nem volt semmi hiszti aztán egy nap 3 szor is.

Na a lényeg az hogy mintha megértette volna hogy nem kell annyit hisztizni a semmin és másnaptól csökkentek a hisztik száma és egyre rövidebb ideig tartottak.

Ha akarsz többet tudni írj privit!

2014. máj. 13. 17:16
 2/3 anonim ***** válasza:
A macis ölelés jó csak olvasd el a pontos tehnikáját,ja és nyugtatásként biztonság adásként használjuk meg h ne tegyen kárt magában,de én vagy elterelem a figyelmét ha már kialakult a hiszti vagy megelőzöm ha tudom vagy nem szólok hozzá ott vagyok vele de nem nézek rá.29,5 hónapos és kb.15hónposan kezdte a hisztiket földre fekvés az utcán ilyenek :P
2014. máj. 14. 09:39
 3/3 A kérdező kommentje:

1. valaszolo: koszonom, hogy leirtad nalaotk hogy van. Az a gond, hogy nalunk meg nem erti meg ;) Az ertelmere hatni meg nem tudok. PErsze probalok, mert majd idovel, de meg nem megy :( A gondokat viszont most kellene elkezdeni kezelni.

2. valaszolo: elterelni a figyelmet? De megis mivel? Erre irnal valamit? En mar probaltam, hogy kiviszem a szobabol, be egy masikba, vagy ki az erkelyre. Foleg most, hogy jo ido van, es nem kell oltozni sem, hogy kimenjunk. Ott is ment a tam-tam! Ha valahol meg is nyugodott picit, es leultem volna vele, akkor megint visitott. Beszelni, enekelni...semmit nem hall. Es a lgejobb? Hogy ha meghallotta a hangom meg jobban. Szoval hogy is kellene elterelni?

Megelozni sem tudom meg. Bar tudom, hogy ha be akarunk jonni, es ki kell szedjem a kocsibol, ahol azelott jatszott...de mar fel orat jatszott, akkor siras lesz. De be kell jonni, mert enni kell, aludni kell (ezekkel nincs is gond, ha mar lehiggadt) De ezt hogy tudom kikerulni? Hogy ebbol felturbozza magat?

A masik, amikor hagytam es egy ido mulva nyugodott, probaltam beszelni hozza....na ja! Ujbol az egesz elorrol!!! Csak mert olvastam valahol, hogy magat a hisztit kell figyelmen kivul hagyni, nem a gyereket. Da ha kommunikalok vele, akkor csak visit!

Bena vagyok az egeszhez, az mar egyszer biztos! Masnak szepen bevalik minden, nekem meg egyenlore semmi!

A maciolelesben meddig tartod? Csak mert nekem az volt az erzesem, hogy estig nem hagyna ugy abba, es iszonyat feszitette mar magat! Akkor is fogjam, vagy hogy?

2014. máj. 15. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!