Tanácsokat szeretnék kérni. Egy 10 éves, problémás helyzetű kisfiú nagyon szeretne hozzánk költözni, de nem tudom, hogy bele merjek e vágni. Ti mit tennétek ilyen helyzetben?
Istenem, szegény gyerek, rokonom kerülne ilyen helyzetbe, már nálunk lakna, és komolyan mondom. egy percig nem engedném alkoholista, agresszív szülőkhöz akik nem törődnek vele!
lehet változtatni berögződött szokásokon?
ezek nem szokások, hanem minta. ha más mintát kap, más mintát utánoz majd.
de biztos, hogy rengeteg segítségre lesz szüksége, mind tőletek, mind szakembertől.
szerintem kérd ki a gyerekeid véleményét és ha beleegyeztek, ment meg a kis életét míg nem késő :)
Szép gondolat tőled, de még mielőtt ilyeneken agyalnál azt kellene tudni, hogy a gyerek szülei mit szólnak az odaköltözős ötletedhez!
Mert ha velük ezt még nem beszélted, akkor az az első!
És pl.jogi oldalról is meg kellene közelíteni ezt!
Ha mégsem megy minden simán(valószínűleg nem fog) nem mondhatod, hogy akkor kössz nem kell a gyerek, inkább visszaadnád!
Az előzőhöz még annyit, hogy ez nem biztos, hogy így van:
" örömmel odaadnák, érzelmileg nem kötődnek egymáshoz. "
Bárcsak magatokhoz tudnátok venni. De igazán nem tudom, hogy én megtenném-e. Mert elsősorban mindenki a saját gyerekéért felelős, és utána jöhet csak bárki más, akár még a szüleid is, nemhogy mondjuk az unokaöcséd. Másfelől viszont lelketlenség lenne hagyni őt elveszni.
Kábé olyan, mintha egy súlyosan fogyatékos gyereket vennél magadhoz. Nem tudom a választ a kérdésedre, mert a választ én 100% érzelmi alapon hoznám meg. Nem másért, hanem mert ezt lelkileg lesz nehéz végigcsiálni, ezért ott kell, hogy meggyőződve legyél a döntésed helyességéről, illetve hogy tényleg ezt akarod. Más szóval, a kérdés végső soron arról szól, szereted-e annyira a kisfiút, hogy ezt végigcsináld. Ha igen, akkor van csak értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!