Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek a "ha nem viselked...

Szerintetek a "ha nem viselkedsz jól, x időre beállsz a sarokba" módszert hány éves kortól lehet alkalmazni?

Figyelt kérdés
2016. júl. 2. 10:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ja; aztán a sarokban vigyorog, sőt a kisebb is odaáll, odaül mellé, hogy ne legyen egyedül.

És a gyerekek jót mulatnak rajtunk.

2016. júl. 17. 18:28
 12/15 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok. A hazai gondolkodásmódot és EQ szintet híven tükrözi az, ahogy pontoztátok. 👏
2016. júl. 17. 19:59
 13/15 anonim ***** válasza:

Utolsó! Én 7-es vagyok. Ugyanezt gondolom. Hihetetlen, hogy mennyien bíznak egy ilyen dologban. Én csak a gyerekeiket sajnálom, akik vagy ugyanezt fogják csinálni a sajátjukkal vagy talán rájönnek, hogy ez annyira nem hatásos. Velem sem csinálták ezt soha, és mégis magamat egy normális embernek tartom. Az anyósom egyszer akarta ezt csinálni a gyerekemmel. Jól össze is vesztünk, persze nem a gyerek előtt. De a gyerekkel is tudattam, hogy ha még egyszer ezt mondja neki a mama, nem kell engedelmeskednie. Bár nem gondolom, hogy még egyszer kedve lesz.

Ezt is le lehet pontozni. Nem zavar:) Én meg a ti nevelési módszereteket "pontozom" le ;)

2016. júl. 17. 21:46
 14/15 anonim ***** válasza:

Igazából miről is beszélünk konkrétan?

Ha már a "hazai", meg az "EQ" leszólások előjönnek.

Miben jobb a time out, a szobába küldés, a kintről beküldés, és társai a sarokban állásnál. Nyilvánvaló, hogy a sarokban állás is a gondolkodtatásra apellál.

Miben jobb azt mondani, hogy "ha nem viselkedsz jól, beküldelek", vagy "leültetlek a gondolkodó székre, vagy mehetsz a szobádba".?

Esetleg, a nem sütök palacsintátnál?

Hiszen nem kukoricára térdepeltetésről van szó, vagy igen? Miről van szó a sarokba állításnál, amitől olyan érzelmileg rombolónak lenne tartható?

2016. júl. 17. 22:57
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem tudod elképzelni, hogy egy anya egyiket sem alkalmazza az általad felsoroltakból? Mert én nem. És erre büszke is vagyok. Nem közösítem ki egy percre sem, nem küldöm be, nem ültetem le egyedül,stb... Van ilyen. Akármilyen hihetetlen is. Nem minden anyának van ezekre szüksége. Persze kell türelem, nem is kevés. De én úgy gondolom, hogy ők mindent megérnek. Szerintem igenis érzelmileg romboló hatása van annak, hogyha csinál valmit a gyerek és válaszul elszeparálást alkalmaznak. Mert ezzel kiközösítik abból a közegből -még ha csak percekre is- aminek előtte tagja volt egy "rossz" cselekedete miatt. És ezt ezekben az esetekben ki is teszi vele? Ja igen, az akire leginkább számíthat(na): az anyja.
2016. júl. 17. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!