Szerintetek a "ha nem viselkedsz jól, x időre beállsz a sarokba" módszert hány éves kortól lehet alkalmazni?
Ja; aztán a sarokban vigyorog, sőt a kisebb is odaáll, odaül mellé, hogy ne legyen egyedül.
És a gyerekek jót mulatnak rajtunk.
Utolsó! Én 7-es vagyok. Ugyanezt gondolom. Hihetetlen, hogy mennyien bíznak egy ilyen dologban. Én csak a gyerekeiket sajnálom, akik vagy ugyanezt fogják csinálni a sajátjukkal vagy talán rájönnek, hogy ez annyira nem hatásos. Velem sem csinálták ezt soha, és mégis magamat egy normális embernek tartom. Az anyósom egyszer akarta ezt csinálni a gyerekemmel. Jól össze is vesztünk, persze nem a gyerek előtt. De a gyerekkel is tudattam, hogy ha még egyszer ezt mondja neki a mama, nem kell engedelmeskednie. Bár nem gondolom, hogy még egyszer kedve lesz.
Ezt is le lehet pontozni. Nem zavar:) Én meg a ti nevelési módszereteket "pontozom" le ;)
Igazából miről is beszélünk konkrétan?
Ha már a "hazai", meg az "EQ" leszólások előjönnek.
Miben jobb a time out, a szobába küldés, a kintről beküldés, és társai a sarokban állásnál. Nyilvánvaló, hogy a sarokban állás is a gondolkodtatásra apellál.
Miben jobb azt mondani, hogy "ha nem viselkedsz jól, beküldelek", vagy "leültetlek a gondolkodó székre, vagy mehetsz a szobádba".?
Esetleg, a nem sütök palacsintátnál?
Hiszen nem kukoricára térdepeltetésről van szó, vagy igen? Miről van szó a sarokba állításnál, amitől olyan érzelmileg rombolónak lenne tartható?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!