Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szülők, ti tegeződtök az...

Szülők, ti tegeződtök az óvónőkkel, dadusokkal?

Figyelt kérdés
2014. máj. 7. 16:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Az óvónők hasonszőrűek, mint a szülők (szintén kisgyerekes anyák), ők felajánlották a tegeződést. Dadusunknak már nagyok a gyerekei, ő nekem nem ajánlotta fel, de hallom, hogy vannak szülők, akikkel tegeződik. Egyébként ennek ellenére ő a legaranyosabb hármuk közül.
2014. máj. 8. 13:24
 12/13 anonim ***** válasza:
37%

A nagyobb fiamnál alap volt, minden óvónőt tegeztünk, dadust is, az idősebbeket persze csak akkor, ha felajánlották. Ez volt a szokás, így olyan közvetlen volt a viszony és sosem volt belőle gond. Szerintem a tisztelet nem ezen múlik.

A kicsinél a csanában és a bölcsiben is szintén alap volt a tegeződés. Így hát kellemetlen volt, mikor az oviban első nap sziával köszöntöttem az egyébként nálam fiatalabb óvónénit, ő pedig ridegen visszaköszönt jó napot kívánokkal. Szóval itt most ez a szokás, mindenkit magázunk, dadusokat is, mindegy, hány éves vagy hogy saját óvónéni -e. Szerintem sznobság. Valakivel hónapok óta minden egyes nap kétszer találkozok, egész nap ő van a gyerekemmel, meg kell beszélnünk esetleg magánügyi dolgokat is, ami a gyerekkel kapcsolatos, karácsonyi ajándékot veszünk neki, és magázódunk, mintha vadidegenek lennénk, röhej!

2014. máj. 8. 14:42
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nemcsak az idegenek magázódnak, hanem adott esetben akár családtagok is (én se tegezem anyósom). Szép nyelvi forma ez és sok előnye van. Ezért gondolom, hogy ahol az óvónők a magázáshoz ragaszkodnak, ott oka lehet. Talán voltak szülők, akik túl bratyisra vették a figurát, vagy visszaéltek a közvetlenséggel. De lehet, hogy a vezető óvónőtől jön ez a "policy". Mindenestre abszolút tiszteletben tartandó dolgonak vélem, és nem tegeném le egyik pedagógust se anélkül, hogy felajánlotta volna. Szerintem nem illik. Tökmindegy hány éves.
2014. máj. 8. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!