Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ìgy meddig használhatom fel?

Piroska és a farkas kérdése:

Ìgy meddig használhatom fel?

Figyelt kérdés
Az este lefejt anyatejet, amit az éjszakai szoptatàsnàl akartam oda adni, 6 óra "àllàs" utàn betettem a hűtőbe. Most hajnalban elővettem, beleraktam a cumisüveget egy pohàr forróvìzbe, de végül nem volt rà szükség. Vissza màr nem hűthetem azt tudom, de meddig adhatom oda? melegvìzbe újra beleàllíthatom előtte?
2014. máj. 16. 05:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Hat en mar 6 órai állás utan sem adtam volna oda, ha nem volt hűtve. Öntod ki.
2014. máj. 16. 05:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Lefejed, azonnal hűtőbe!

Megmelegíted, ha megeszi megeszi, ha nem max. Fél órát lehet elől, utánna már ne add neki, öntsd ki.

6 órát nem lehet elől, 2x ne lehet melegíteni!

Szóval éjjel lefejt tejed valószínű megromlott, nem csoda ha nem kellett a gyereknek, s ha már egyszer megmelegítetted, nem ette meg, mégegyszer ne melegíted meg, mert az már 2 x melegített, azt már ki kell önteni!

2014. máj. 16. 06:34
 3/6 A kérdező kommentje:
köszi! nekem a védőnő azt mondta, h amig nincs kànikula, 2 etetésnyi időt elől lehet szobahőmérsékleten a tej. Nem is volt ebből eddig semmi gondunk. éjjel azért nem kellett neki, mert àtaludta az èjszakàt. De az estit akkor most kiöntöm.
2014. máj. 16. 07:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Azt írod megmelegítetted, de nem kellett neki, s nem hűtötted vissza, s meg melegítheted-e mégegyszer!?

Na már most ha megmelegítetted, s kihűlt, az már akkor vissza hűlt egyszer! Okés hogy volt 5 fokos a hűtőben, majd megmelegítetted 36-ra, majd lehűlt 20-ra. De már volt egyszer melegítve!

Ha kint hagysz egy pohár tejet 3-6 órára a konyhapulton, oda adnád a gyereknek?! Én nem. A bolti tej nem buggyanik meg olyan hamar, mert hőkezelt, de az anyatej egy nyers tej, s a kicsik nagyon könnyen megbetegedhetnek a romlott tejtől!

2014. máj. 16. 07:39
 5/6 A kérdező kommentje:
kicsit zavarosan írtam. este 8kor lefejtem a tejet. előlhagytam, h éjjel ha szopizik, oda adjam pótlàsnak. mivel nem kelt föl, éjszaka betettem a tejet a hűtőbe. hajnalban mikor ébredezett elővettem, akkor àllítottam melegvízbe, de nem volt rà szükség,vissza aludt cucin mert jól lakott. Ezutân màr hűteni nem akartam, inkàbb arra vonatkozott a kérdés,hogyha egy óràn belül mégis megéhezett volna, akkor kaphatta volna-e még azt.
2014. máj. 16. 07:55
 6/6 A kérdező kommentje:
màrmi.t cicin, na. :) köszi a vàlaszokat, a hajnali fejés ment a hűtőbe egyből.
2014. máj. 16. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!