Megindulhat így indítás nélkül a szülés?
2 nappal ezelőttre voltam kiírva, de egyelőre semmit sem érzek. Semmiféle fájdalmat, haskeményedést, összehúzódást. A mai vizsgálaton megállapította a doki, hogy a cervix 3000. A vizsgálat iszonyú fájdalmas volt. Létezik, hogy a sima vizsgálat is ennyire fájdalmas, vagy így biztos, hogy tágítani próbált a kezével?
Mire lehet számítani ilyen értékekkel? Megindulhat magától?
Nagyon félek, hogy valami baj lesz. :(

válasza:Ha látott, nem lesz baj.
Nem hiszem, hogy fizikailag tágít. Arra megvan az injekció.
Szülés előtt nem örömünnep, mikor matatnak az emberben.

válasza:Lehet amugy, hogy ez tortent. Egy vizsgalatnak nem kene fajdalmasnak lennie.
Baj nem lesz, max beindul a szules. De ha nem, akkor inditanak.

válasza:Persze. Én ballonos indításra mentem, teljesen zártan, fájás nélkül. Én is azt hittem, hogy tuti, itt valami trükk volt, mert eléggé fájt felvételkor a vizsgálat és kb.fél óra múlva elöntött a magzatvíz. De nem hiszem, mert nagyon kicsi keze volt, a ballont meg mégis felrakták, mert állítólag utána is zárt voltam, fájás se volt még. Na, és erősen hátrahajló méhem van, alig érte el a méhszájam a ballon felrakásakor.
Egyébként is minek csinálna magának problémát éjszakára, ha bajlódhat velem a nappalos műszak másnap?😁 Még éjjel rendszereződtek a fájások. A ballontól 2 ujjnyit vártak, én 7centire voltam nyitva reggelre. A ballon ilyet nem tud, szerintem simán amúgy is beindult volna. 40hetesen már minden is fáj. Könnyű szülést!

válasza:

válasza:Nekem második szülésemnél, már bőven vajúdás közben jött az orvos kézzel tágítgatni. Az jobban fájt, mint bármelyik fájás, akár annál, akár az előző szülésnél. Csillagokat láttam. A harmadik ilyennél már majdnem elrúgtam a kezét, mondtam neki, hogy ezt mostazonnal hagyja abba.
És nem szólt előre. Nem mondta, hogy mit miért csinál. Csak "megnézi hogy állunk". Simán elképzelhetőnek tartom, hogy nálad is hasonló volt. Ha elkezdi és beindul, akkor "segített" neked, legalábbis a saját fejében. Bajt mondjuk ezzel nem tud okozni, ha amúgy nem indulna magától, akkor semmi nem történik, csak neked fáj.
(off topic: a második szülés után spirált tetettem fel, ott is kicsit széthúzzák a méhszájat és furcsamód ez egyáltalán nem fájt.)

válasza:Nekem nagyon fájt amikor a doki vizsgált, pedig biztosan nem csinált semmi rosszat. Nagyon magasan volt a méhszáj nehezen érte el.
40+6 napon elfolyt a vizem, másnap indítottak volna
Kapcsolódó kérdések:
40+1 hetes terhes vagyok. Mivel messze van a kórház és nem tudtam volna egyedül bejárni vizsgálatra, ezért az orvosom javasolta, hogy feküdjek be. Nos az a baj hogy semmi jele a szülésnek egyenlőre. Tudnátok adni tippeket, hogy kinek mi vált be és mikor indult meg a...
40+2 vagyok ma a második babámmal. Első gyermekemet indították ballonnal és borzalom volt... nyilván császár is lett.. most természetes szülésre készülünk. Ha nem indul meg 41-nél akkor indítanak újra. Van valami jó praktika amivel siker? Iszom a tonikot, málna levél...
Van pár fájásom. Reggel oldalt fekve 10 percesek voltak. Azóta össze vissza volt pár db, de nem sok. Kinek hány nap vagy óra alatt rendeződött? Vagy simán elmúlt egy idő után? Illetve mivel rendszeresíthetem? Hétfőn indítanának jó lenne elkerülni.
Már 39 hetes 2 napos vagyok de türelmetlenül várom a második babánkat. Sajnos első túlhordás miatt indítás lett és császár. Így csak az oxitocinos fájást tapasztaltam meg (ami borzalmas volt). Így nagyon örülnék, ha a második magától beindulna és természetesen meg...
Második gyerekemet várom. Első császár lett indítás (ballon és oxi) után, de nem tágultam semmit, így 24 óra vajúdás után megcsászároztak. Vele nem volt jósló, de 1 ujjnyira kutágultam és elment a nyákdugó is. Másodikkal vannak jóslóim, rengeteg keményedésem de zárt...
Első fiammal indtottak 41. héten, de magasan volt a méhnyak, a méhszáj sem puhult és nem is tágultam semmit (ballon + oxi), ezért végül császár lett 26 óra vajúdás után. Szerencsére a császár meg sem kottyant, ezért nekem az jó élményként maradt meg, azonban maga az...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!