Szülés után 5 nappal erős fájdalom?

válasza:Ha 5 napja szültél, akkor a szülőszobára menj vissza! Ott megvizsgálnak, ha kell csinálnak uh-t is.
Több oka is lehet a fájdalomnak és a vérzés nem biztos, hogy onnan jön, hisz ilyenkor nagyban megy a tisztulási vérzés is...
Nem csak hólyaghurut lehet, hanem szülés közbeni sérülés, de az is lehet, hogy máshonnan jön a fàjdalom csak oda sugàrzik ki. Pl bennmaradt szövetdarab is gyakran okoz fokozódó fájdalmat szülés után.
De maga a méh összehúzódása is okozhat mindenféle szúró-húzó jellegű fájdalmat.
Persze a hólyaghurut a legvalószínűbb...
De azért jobb ha rádnéznek.
Amit hirtelen tudsz tenni, igyál sok-sok vizet és nyomasd mellé a tőzegáfonyát. De menj vissza a dokihoz mindenképp!

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Valamint amikor fel ülök fekvésből, még mindig rám tör, hogy olyan nehéz a hasam alja, kell egy perc mire rendeződik, néha olyankor légszomjam is van. Illetve ha nagyon kell pisilnem pl reggel, akkor feszít a hasam, de a nagyobb dolog sem rendeződött még. Van hogy...
Éjjel is és most is nagyon erősen fáj a hasam, inkább úgy az alhasam. Ez normális? Éjjel már annyira fájt hogy nem tudtam fel állni, tehát elég erős a fájdalom. A jelenlegi helyzetben ugye orvoshoz nem igen tudok ezzel menni.
36+1 hetes vagyok, hétfő óta érzem, de úgy igazán kedden délelőttől. Hétfőn még csak picik, inkább csak kellemetlenek voltak, kedd óta nyilall bele csúnyákat. Keddi méhszáj vizsgálat c3000, megtartott, zárt méhszáj. Szeméremcsont mögött érzem, méhszáj magasságában,...
A varratszedés óta, kb másfél napja érzem, hogy nyilallgat meg néha olyan mintha késsel beleszúrnának. Nem vagyok biztos benne, de szerintem a belső hegnél. És ha ráteszem a kezemet az alhasamra, akkor érzékeny, a varrat helye felett pedig érintésre zsibbad. Ez normális, vagy menjek dokihoz?
okt 25.én szültem,normál úton,5 óra,komplikáció mentes,vágás,repedés nélkül.(3600 gramm,53 centi)Nem vagyok lázas,nincs más tünetem.2 napja szúr,fáj.a gyermekágyi folyás csökkent mértékben,de még jelen van
3840g-al született a babám spontán. A kis keze a feje mellett volt úgy született meg, így a méhszáj is repedt, és elég nagy a gátsebem is. Köszönöm.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!