Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után 6 hetes kontrollon...

Szülés után 6 hetes kontrollon ,,lyukas,, a méhem ?

Figyelt kérdés
Programacsászárom volt az első császárom után kialakult niche végett. Ma voltam a szülés után esedékes 6 hetes kontrollon. Amint kezdte nézni a doktornő a méhem, màr téregette a fejét. Mondta, hogy egy részen nem forrt össze a vágás. A gyerekagyi verzesem meg nem múlt el, még barnázok picit. Annyira elkeseredtem ahogy mondta, hogy már kérdezni sem tudtam. Most akkor már ujra kialakult a ,,niche,, ami elso terhessegemkor ? Vagy ez mas defekt ? Ünnepek után, ha még tart a barnazás akkor kell visszamennem dokihoz. Van remény, hogy ez javul ?
2025. dec. 12. 13:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ezen nem kell izgulnod, ez nem niche. Egyszerűen még nem forrr össze a friss seb. Ez még simán összeforrhat.

Egyébként a niche sem ritka dolog. Azzal sincsen egyébként probléma, kivéve ha a következő terhesség beletapad. Iszonyatosan ritka dologról beszélünk.

2025. dec. 12. 13:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Nekem már a terhesség végén néma hegszétválasom volt, császár alatt látták csak meg, hogy teljesen szétvált az előző hegem, már csak a burok tartotta a babát. Amúgy is niche-vel estem teherbe a 2.gyerekemmel, úgyhogy figyelték, de mégis megtörtént. Már műtét közben/után mondta a doki hogy több gyereket már nem bírna ki a méhem, sterilizációt javasolt a jövőben. De erre nem számítottam, hogy 6 hettel a csaszár után ez lesz, hogy össze sem forrt a méhem. Akkor most a hasüregembe is mehet folyadék ? Hogy tudnám támogatni a gyógyulást, meg hogy ne legyen niche ?
2025. dec. 12. 13:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez olyan probléma, ami szakértôt igényel. A császárvonal csoportban szakértők válaszolnak, kérdezz rá ott. Segítenek, ajánlanak orvost, stb
2025. dec. 12. 14:22
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy kipihened magadat és nem stresszelsz.

Nem megy semmi a hasüregbe, ha ez fennállna nem jöhettél volna haza.

A méh összeforrása sok idő, semmi baj, ha 6 hét múlva még nincsen teljesen összeforrva.

Ettől függetlenül a sterilizációval a hegszétválás miatt teljesen egyetértek, de ne felejtsd el, hogy ott hatalmas volt a méhed, benne volt egy kb. 3 kgos magzat.

Nem fenyeget most akutan semmi, sőt, gyakorlatilag semmiféle baj nincsen.

Nyugi, és boldog babázást ♥️

2025. dec. 12. 19:35
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt niche, nem ezért lett császár és nem volt vele semmi aztán, nem is emlegették (előtte se tudtam, pedig hát jártam vagy félévente nőgyógyászhoz abban a 10 évben, ami a két kisebb gyerek között van), a hegem is rendben van/volt elvileg, pedig ez volt a harmadik műtét. Viszont a 2-3. gyereknél is 8-9 hétig véreztem, már nem is tudtam, hogy ez akkor már menzesz vagy sem, de a doki csak legyintett, hogy még belefér... Szerintem talán a vérhigító is közrejátszhatott. Logikusan nem hiszem, hogy bármi bárhová folyna, ha eddig se tette, meg mint írták, haza se engedtek volna. Gondolom, ne cipekedj még meg a szexet is halasszátok. Szoptatás meg a legjobb méhösszehúzó.
2025. dec. 13. 06:12

Kapcsolódó kérdések:

Szülés után a 6 hetes kontrollon mit néz az orvos?

Császármetszésem volt. Lesz hasi és hüvelyi UH is?

Méhkaparásom lehetett?

Szülés utáni 6 hetes kontrollon doki elvileg kis lepénydarabot vett ki.

Császármetszés után a 6 hetes kontrollon folyadék van a heg 'mögött'. Mit jelenthet? Többi lent.

Császármetszés után a 6 hetes kontroll vizsgálaton a hüvelyi UH-n valamiféle folyadék látszódott a hegem mögött konkrétan belül. Az orvos annyit mondott, menjek vissza 2 hónap múlva és megnézzük felszívódott-e már. Mi lehet és mi okozhatja?

Volt valaki 5 hét után szülés utáni "6 hetes" kontrollon?

Az orvosom mondta hazaengedéskor, hogy 5 hét múlva menjek vissza (lehet a járványhelyzet miatt), de most elgondolkodtam, hogy rendbe jövök-e/jöhetek-e egyáltalán addig. Vagy esetleg félreértettem és a hazaengedéstől gondolta az 5 hetet és nem a szüléstől.

Szülés után hüvelyfal vagy méhsüllyedés?

Előfordul hogy a doki nem veszi észre 6 hetes kontrollon?

Szülés után méhsüllyedés?

Elöfordulhat hogy nem veszi észre a doki 6 hetes kontrollon vagy későbbi vizsgálaton?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!