Az utolsó fázisban, hogy kell levegőt venni? Hogyan könnyebb?
Bocsi, hogy bénán fogalmaztam meg a kérdést.
Nemsokára lesz a második szülésem és szeretném, ha ezúttal könnyebb lenne. Az elsőnél is készültem, de kaptam oxit és ott borult minden.
A kérdésem elsősorban azokhoz az Anyukákhoz szól, akik nem ordították végig a szülést. Az utolsó fázisban (tehát a vajúdás utolsó 1-2 órájában), melyik technika segített át bennetek? Lassú, mély vagy a sok apró, gyors levegővétel?
Mindenki azt mondja, hogy majd a szülészeten úgyis mondják, de nekem az elsőnél sem adtak erre tanácsot. Csak sodródtam az eseményekkel...

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Én nem kaptam oxitocint és 6 órát végigordítottam így is a végén. Szeretik az oxitocint okolni, de akinek "jók" a fájásai annak ugyanúgy fáj anélkül is. Jártam szülésfelkészítőre, meg gyakoroltam hogy kell lélegezni, ami működött is addig amíg nem jöttek azok az igazi brutál vad fájások. Ott már a halálf.szára kívántam az összes szülésfelkészítőst meg jóga oktatót hogy a nyíló kaput meg a nyíló virágkelyhet kenjék a hajukra az összes légzésükkel együtt, örültem, hogy kaptam levegőt valahogy. Vagyis a gázt próbáltam szívni amit aztán adtak, hogy csendben legyek, de az se ért semmit.
Akinek gyorsan megy a szülés az könnyen beszél arról, hogy egy órán keresztül de jól tudta venni a levegőt, de amikor 48 órája nem aludtál a fájások miatt és 12 órája is már ott tartottál, hogy hogy vesszük levegőt, hogy kevésbé fájjon, akkor ott már nincs energiája az embernek arra se hogy kettőig elszámoljon, nemhogy így vegye vagy úgy a levegőt meg fejben nyíljon a virág meg ez "jó fájás, mert ez segíti a babát a világra". Addigra már háromszor megbántam azt is hogy gyereket akartam, nemhogy a baba "segítése" érdekeljen.
Szerintem ezeket el kell engedni, a szülés fáj és szar, de valahogy túléljük.

válasza:

válasza:

válasza:Köszönöm az eddigi válaszokat. Én senkit sem pontoztam le.
Nekem 20 óra volt a szülés, abból 7 órát már a szülő szobában voltam. Én eskü próbáltam koncentrálni, de egyszerűen olyan fájásokat generáltak, hogy csillagokat láttam. Szó szerint, mintha egy másik dimenzióba kerültem volna. Nem érzékeltem az idő múlását, minden egybe folyt. Amikor eljött a kitolási szakasz, akkor vettem szépen lassan egy mély levegőt és próbáltam bent tartani (a harmadik nyomásnál engedtem ki lassan /egy hullám= három tolást tett ki nálam), amíg nyomok, legalábbis így készültem. Közben NÉGYEN voltak bent: két orvos és két szülésznő. Ahogy jött a fájás, úgy rá ugrottak a hasamra és próbálták erővel kipréselni a babámat. Az összes begyűjtött levegő kiszaladt a tüdőmből és szerintem a fél kórház tőlem zengett. Négyük ellen esélyem nem volt. Aztán hozták a vákuumot..
Szóval most be vagyok 💩va de rendesen :/

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Az orvosom szerint még várnom kell, mert ebben a fázisban még nem mutatható ki terhesség. Valaki tapasztalt még ilyet?
Kb 8-9.dpo-n lehetek,ami a 24.ciklusnap. A kérdés azért merült fel, mert korábbi terhességemnél 11.dpo 55 nmol/l volt a progi érték és pótlás kellett.
Babát szeretnénk és a kérdésem az lenne, volt olyan, aki már a tervezési fázisban beszélgetett erről a szülőkkel? Jó a kapcsolatunk és mind szeretnének már unokát, gondoltam, meg lehetne őket nyugtatni, hogy lesz.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!