Szétnyílt gátseb milyen hamar gyógyul? Tapasztalatok?
Január 26.-án szültem gátmetszéssel a 4100g-os 52cm-es kisfiamat. A varratokat szülés után 5 nappal a hazamenetel napján kiszedte egy rezidens orvos. Rá pár napra nagyon elkezdett fájni és pisilni is csak úgy tudtam hogy vihet engedtem oda. Elmentem megnézetni varratszedésre rá 1 hétre és 1cm-re szétnyílt, doki szerint idő előtt ki lett véve a varrat. Betadinnal meg törölte és azt mondta hagyjuk gyógyulni menjek vissza 2 hét múlva ami 2 nap múlva pénteken lesz. Azóta is nagyon fáj, sőt mostmár fájdalom csillapítót is kell bevegyek néha. Pisilni azóta is ugyanúgy tudok, ülés is nagyon fáj. Nehéz így a babámat is ellátni.
Nem gondoltam volna, hogy szülés után 23 nappal így fog fájni még.

válasza:Nekem felszívódó varratom volt és 3 hét után kezdett el igazán fájni, amikor gyógyult és feszült az egész. Én raktam magam alá egy eldobható pelenkázó alátêtet és meztelenül feküdtem az ágyban, mert a betét is csak zavart. Én nem is ültem, mert nem tudtam, a férjem ágyba hozta az ételt, fekve szoptattam.
Az tartsa benned a lelket, hogy ha letelik a 6 hét már tényleg jobb lesz. Addig kell kibírni.

válasza:Engem első szülésnél vágtak, repedtem, szakadtam.
Kívül belül matyóhímzést kaptam.
Amelyik nap hazaengedtek, ott elmondta a doki, hogy Még minimum 1 hétig benn kell lennie a varratoknak, de mivel felszívódó, majd kipotyognak.
Hazamentem, rá 4 napra, kerek 1 héttel a szülés után nagyjából 1 nap alatt az összes varrat kiesett. Ott volt a nyílt seb ami fájt, égett, borzasztó volt.
Férjem bevitt az ambulanciára. Ott a doki konkrétan hülyének nézett, hogy most ezzel minek jöttem be? Mert ő pl a hazamenet napján szedi ki a varratokat. Mit kell ezen görcsölni? fáj, mert seb... És otthagyott.
Nagyjából 3 hétig pokolian szenvedtem tőle. Aztán egyre jobb lett.
A 6hetes kontrollra beforrt.
Kb fél évvel szülés után nézegette férjem :D azt mondta, ő már nagyon a heget sem látja. Eltűnt az is.
Ja és nekem az aloe vera spray volt a megmentőm. Én azzal fujkodtam rengeteget
Kapcsolódó kérdések:
Sziasztok! 4 hete szültem, kívül is meg belül is varrtak, felszívódó varratokkal. Még az összes bent van, nem estek ki/ szívódtak fel és hetek óta brutálisan viszket, megőrülök tőle. A fájdalom 2-3 hét után sokkal jobb lett, viszont kb 1 hete elkezdett újra fájni és...
2 hete szultem, nem volt gatmetszes, a baba valla pici serulest okozott, amit par oletssel vartak ossze. Nem is fajt egyaltalan a gatseb, de kb 2-3 napja eleg kellemetlen, szuro feszito, csipo erzest erzek. Megnezni nem merem 😭 A korhazban azt mondtak teljesen rendben...
3.gyermekemet várom. Nem félek a szüléstől vajúdástól. Egyszerűen csak a szülés utáni napokat szeretném atlépni.. Az első zuhanyzás, pisilés, kakilás, a fura löttyedt has, a szétnyomódott szemérem tájék, aranyér stb... Ezektől félek a legjobban.. Első...
10 napja született a kislányom, gátmetszés nélkül (nem ért be az orvos...), sajnos szakadtam. Ma mertem megnézni a sebet és azóta sírok. A szaladás mentén kiálló "húscafatokat" látok, olyasmi hús, mint a kisajkak. Varrat itt már nincs, gondolom ez el sem fog tűnni......
9 hete lassan hogy szültem, az orvos rosszul varrt össze, a huvelybementnel kilog egy eléggé nagy "cafat" és ráadásul nem tudok felvenni tangát, vagy szűkebb nadrágot, mert azt a kilogo darabot nagyon kidorzsoli, és utána fáj. Mit tudok tenni? Nem szeretném hogy így...
6 hónapja szültem, elmentem dokihoz, mert még mindig fáj a szex eléggé, főleg az elején. Doki szerint bevarrt egy ideget helytelenül és úgy állítaná helyre, hogy ott megszúrja újra tűvel…. elvileg 70%, hogy ez használ, ha nem akkor altatásban újravarrnak… Vagy lehet...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!