Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg annyira elképzelhetetl...

Tényleg annyira elképzelhetetlen, hogy ketten boldogulnánk?

Figyelt kérdés

Várandós vagyok és nemsokára megszületik a babánk.

Voltunk ilyen szülésfelkészítő oktatásokon a kórházban, ahol elmondták, hogy az újszülötteknek még alig van immunrendszere.

Úgy döntöttünk, hogy az első két hétben miután hazajövünk a kórházból emiatt nem fogadunk látogatókat, mert én, az anya nagyon féltem majd a babánkat.

Anyós azt mondja, hogy segít, ha kell, mert szerinte tuti kell majd és nem fogjuk bírni, es elkel majd a segítség.

Tényleg annyira elképzelhetetlen, hogy ketten boldogulnánk?

Első babánk.

Én 35, párom 45.

febr. 26. 21:41
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
93%
Két felnőtt ember természetesen el tud látni egy újszülöttet. Sőt nálunk a férjem egyedül látta el, olyan rosszul voltam. Anyósod szeretne a részese lenni a baba erkezesenek és ezért mondja ezt.
febr. 26. 21:48
 2/57 anonim ***** válasza:
87%
Bár a legközelebbi családtagokat fogadtuk elég hamar, de csak pár órára jöttek el. Messze lakik mindenki, eljöttek délelőtt mondjuk, délután mentek, összesen 2-3 órát lehettek kb itt. Szóval nem segíteni jöttek, és én sem akartam volna, hogy valaki erőszakosan a nyakunkra járjon az első időszakban, ha én nem úgy érzem komfortosnak. A kezdetektől ketten oldunk meg mindent mi is a férjemmel. Már 2,5 éves lassan a gyerek, hát nem mondom, hogy könnyű, de meg lehet csinálni. De ebből a szempontból nem is az első pár hét volt nehéz (abban más volt nehéz, nekem főleg a szoptatás+a sürgősségi császár utáni fájdalom), eszik-alszik babám volt. A férjem csinálta a háztartást, meg mindent, amíg összeszedtem magam, én meg szerencsére tudtam pihenni.
febr. 26. 21:51
 3/57 anonim ***** válasza:
87%
Két felnőtt ember lazán ellát egy újszülöttet. Egy is megoldja, de ketten gond nélkül.
febr. 26. 21:52
 4/57 anonim ***** válasza:
64%

Egy babával császár után szinte minden anyuka elbír, az apa segítségével főleg. A nagyszülők inkább a jelentőségük hangsúlyozása miatt erőltetik, hogy nélkülük képtelen leszel túlélni. Arra bezzeg büszkék, hogy ők egyedül csinálták, de teee... na te biztos alkalmatlan vagy rá.

Ne hagyd magad, menni fog és sokkal hamarabb összehangolódtok a babával, ha nem sürög körülöttetek egy harmadik személy, aki folyton kiveszi a kezedből, nem hagyja megélni és megoldani a kihívásokat. A sok bölcs tanácsot tedd oda, ahová való és némítsd majd le a telefonodat, mert a hívások fele ilyen indítással követelés lesz, vagy leszúrás, hogy már megint mit csináltál rosszul, bezzeg ha megkérdezted volna...

Ez nem ijesztgetés, csak ne félj nemet mondani és befogni a füled, amikor eljön az ideje.

febr. 26. 22:01
 5/57 anonim ***** válasza:
51%

Nem elképzelhetetlen, ha a párod süt-főz,takarít, mos, vasal, ruhákat hajtogat, kifőzi a cumikat/cumisüvegeket, stb..

Neked semmire nem lesz erőd, az tuti. No, nem csak a szülés miatt. Hanem amiatt, ami azután következik. Az eddigi életed már csak emlék lesz, hirtelen át kell kapcsolni 0-24 órás készenléti üzemmódba. Olyan lesz, mintha minden éjszakát végig buliznál, aztán reggelenként mennél dolgozni...🫠 Alig alszol, kimerültté és ingerültté fogsz válni. Jobban jársz, ha eldogadod az anyós segítségét.

febr. 26. 22:11
 6/57 anonim ***** válasza:
95%
Az hogy mennyire fárasztó a babátol függ. Az enyémmel a kisbabás korszak volt a legkonnyebb, azóta egyre nehezebb, most 8 éves. Van akinél a babakorszak szörnyű, de az enyém evett, aludt, nem bőgött, én is akkor aludtam a legtöbbet.
febr. 26. 22:18
 7/57 anonim ***** válasza:
77%

Jó segítség ilyenkor a főzés, takarítás, vásárlás, stb. mert hamar elszaladhat a háztartás, hosszabb tevékenységhez meg sok kedved nem lesz.Az első szoptatások néha órákig húzódnak vagy utolérik egymást. A szünetekben meg biztos nem a porszívó fog érdekelni.Ha a férjed besegít a ház körül,fog menni.

Nekem azért jólesett néha egy jó nagy adag főtt étel vagy,hogy valaki vasalt egy jó adagot 😆

febr. 26. 22:31
 8/57 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudom, nekem nincs férjem. De egyedül elbírtam vele császár után és azóta, másfél éve folyamatosan.
febr. 26. 22:31
 9/57 anonim ***** válasza:
61%

Nagy váltás lesz, de a szervezeted alkalmazkodni fog és most elképzelhetetlen, de heti átlag 20 óra alvással is működni fogsz. Nem csúcs teljesítménnyel, de el tudod látni a szükséges dolgokat. A segítség nem az állandó jelenlét, hanem az, ha például ételt kaptok vagy heti egyszer alhatsz 2 órát, amigzvalaki helyett babakocsival sétál egyet. Nem felettes kell állni vagy átvenni a babát tőled, amíg neked lesz szabad kezed takarítani, hanem pont azt nyújtják, amire szükséged van. Arra viszont biztosan nem lesz szükséged, hogy azt szajkózza egy vénasszony (bármelyik friss nagymama), hogy ő mennyivel jobban csinálta, azt muszáj követned. Merj német mondani, elküldeni és megszabni, mit lehet nálatok és mi az, ami inkább teher számotokra.

Jól fogod csinálni, ez biztos. Azt ne engedd, hogy előre letörjék az önbizalmad.

febr. 26. 22:45
 10/57 anonim ***** válasza:
73%

Nem ismerem az anyósod… de nekem az anyósom velünk volt és Isten áldása volt, de komolyan. Én csak babáztam, a férjem dolgozott, az anyósom meg főzött és mindent megcsinált a ház körül. A gyakorin minden közeli családtagtól levő tanácsot teljesen hasztalannak kiáltanak ki, az én anyósomnak nagyon jó tanácsai és praktikái voltak, sokat tanultam tőle.

Összefoglalva, ha a férjed dolgozik és jóban vagytok anyósoddal én elfogadnám.

febr. 26. 23:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Tényleg annyira elképzelhetetlen és felháborító a fiú és lány közötti barátság?

Az egyik fiam legjobb barátja már ovis koruk óta egy lány. Idén ballagtak nyolcadikból és az osztályfőnökük meg búcsúzóul odaszúrta nekik, hogy reméli, kinyílik nekik a világ és most már "helyesen" választanak maguknak barátokat. A gyerekek magasról tettek a...

Van olyan nő, aki szülne gyereket havi fizetésért? Tehát az apa fizet havonta x összeget 18 éven keresztül, és mondhatni az a munkája, hogy...

Régen voltak főállású anyák, akik otthon voltak a gyerekekkel (igaz, más világ volt, mellette mostak, tehenet fejtek, stb). Jelenleg sok nő szeretne gyereket, de van aki a munka miatt nem vállal, és ráadásul nem a legjobb helyen dolgozik, nem a legjobb fizetésért,...

Miért annyira elképzelhetetlen, hogy egy kisiskolás nem néz tévét, nem mobilozik, tabletezik?

És ezt a szülei nem tiltással érik el? 6-10 évesekre gondolok.

Miért olyan elképzelhetetlen, hogy egy gyereket akarunk?

Most vagyok terhes, de már mindenki azt kérdezgeti mikor jön a következő baba. Mikor mondom hogy valószínű nem lesz több, akkor jön a megdöbbenés, és elkezdenek győzködni miért kellene másodikat is vállalnunk. Pedig több oka is van miért nem lesz második baba....

Tényleg olyan elképzelhetetlen, hogy ne legyen a gyereknek cumija?

Első babámat várom, és él bennem egy olyan idealisztikus elképzelés, hogy én nem fogok cumit nyomni a gyerek szájába, hogy csendben maradjon. Cumisüveget is szeretném elkerülni. De első sorban a cumi téma miatt mindenki kiröhög, hogy úgysem fogom sokáig bírni, és úgyis...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!