Hogy lehet azt feldolgozni, hogy màr nem lesz több gyereked?
A kérdés azokhoz szól, akik még szeretnének kisbabàt, de valamilyen ok miatt (pl.:betegség, anyagi ok,stb) màr nem tud többet vàllalni.
Én még fiatal vagyok és egészséges, anyagilag is rendben vagyunk, de az egyik gyerekem sérült és emiatt nem vàllalunk több gyereket, pedig nagyon vàgyok rà. Nehéz ezt elfogadni. Ti hogy csinàltàtok?

válasza:

válasza:Hát, néha eszembe jut, pláne, mert világéletemben kislányra vágytam és két kisfiam lett. De igazából nem is még egy gyerekre vágytam kifejezetten, hanem egy kislányra, ha tudnám, hogy fiú lesz ő is, nem vállalnám.
Nem azért, mert baj lenne, csak ugye fiaim már vannak, így ilyen irányú vágy nem él bennem.

válasza:

válasza:Úgy, hogy elengedtem.
Van 3 gyermekem. 1 sürgősségi, 1 sürgős, 1 program császár.
A harmadik gyereknél nagyon szeretett volna soron kívül elköttetni a doki, de eszem ágában sem volt, nem engedtem.
Kb bő 1-2 évig bennem volt, hogy talán lesz 4. gyermek is.
Mivel 3 lányunk lett, én vágytam egy kisfiúra.
Most itt vagyok 40 évesen, 2 éve dolgozom, imádom, hogy egyre nagyobbak a gyerekek. Hogy egyre több időnk van férjemmel.
Ha most kellene újra kezdeni a pelenkázást, éjszakázást.. kiráz a hideg is. Isten ments. Nem azért mert megbántam volna bármelyiket is. Nem. Pusztán a hátam közepére nem kívánom a kisbabás korszakot sem a totyogóst.

válasza:

válasza:

válasza:Világ életemben 2 gyereket akartam. Amikor férjemmel komolyra fordult a kapcsolatunk, vele is ezt fixáltuk. 2 gyerek. Harmadiktól sem zárkózunk el, de 2 a cél.
Aztán terhes lettem, a terhesség alatt egy sokak által kiválónak tartott orvoshoz jártam. Minden rendben zajlott. Természetes szülésnek indultunk, aminek 2 nap vajudás lett a vége, majd császár. Császárnál az egyik pillanatban mindenki pánikba esett, engem elaltattak. Mikor felkeltem, egy fehér szobában voltam, gépekre kötve. Körülöttem senki.
Komplikációk léptek fel a szülésnél. Esélyem nemvolt természetesen szülni, mégis 2 napig hagytak szenvedni. Végül a császárnál derült ki egy probléma, elkezdett ömleni belőlem a vér. Kivették a méhemet, hogy az életemet mentsék.
Mint utólag kiderült, a kezelő orvos a terhesség alatt már látta, hogy nem oké valami. Ennek ellenére hagyta a természetes szülést és a problémáról sem szólt senkinek, pedig ha körültekintően csinálták volna akkor a császárt, megúsztam volna.
Úgyhogy 1 gyerekem lett. Beletörődtem. Én úgy fogom fel, hogy legalább ő megadatott.
Kapcsolódó kérdések:
Mindegy, milyen korú és mekkora gyerekről van szó. Az is mindegy, hogy nehéz az alap természete vagy valami "betegség" áll a háttérben. Mindegy az is, hogy miben más. Csak az érzés közös, hogy minden nap kudarc. Azt reméled, átadtál neki valamit és nem. Pl.fogadjon el...
Gyerektartást fizeti, iskolakezdéskor nagyobb összeggel hozzájárul a költségekhez és még zsebpénz is küld, de semmi kapcsolatra nem hajlandó a gyerekkel. Még telefonhívást sem.
A harmadik lombik sem sikerült. Én mindent megtettem. Többet már nem tudok. A férjemnél van a probléma, egyre inkább úgy tűnik, neki semmilyen módon nem lehet gyereke. Örökbefogadás, donor nem jön szóba, egyikünk sem szeretné. 37 éves nő vagyok, szeretem a férjem, de...
Alapvetően annyi, hogy nem azt teszi mindig, ami szerintem helyes lenne, csak kb 60%ban. Nem kedves akkor, mikor te lennél. Nem vigasztal meg magától mást mindig, sokszor úgy gondolja nem kell/megérdemli, te jelentősen többször tennéd. Sokkal kevesebbszer kínál meg...
Mi tud segíteni, erőt adni? Még nem tudom elfogadni.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!