3 havi átlag cukor vizsgalatnal 6.4 jött ki ez lehet akadálya hogy teherbe essék?egy éve próbálkozunk.
Figyelt kérdés
2022. szept. 27. 12:51
2/16 A kérdező kommentje:
Van olyan vér vizsgálat ahol azt nézik hogy az elmúlt három hónapban mennyi volt átlagosan a cukor.na nekem ez 6,4 lett.
2022. szept. 27. 12:57
3/16 anonim válasza:
És ennek mi az értelm??
Nezess egy cukor terhelést inzulinnal!na annak van erlme!
4/16 A kérdező kommentje:
Ezt a vizsgálatot kérte a nőgyógyászom. Jovoheten kell mennem vissza hozzá
2022. szept. 27. 13:00
5/16 anonim válasza:
Szuper akkor a doki majd mind okosat erre a szuper vizsgálatra!
6/16 A kérdező kommentje:
De tudom értékelni az ilyet ha valaki nem tud választ adni minek ír.... Majd hátha lesz valaki aki hasonló helyzetben volt ...vagy tudja mi ez...
2022. szept. 27. 13:03
7/16 anonim válasza:
Szia. Igen, szerintem lehet akadálya. Ez azt jelenti, hogy egy nap átlagosan ezen a szinten mozog a cukrod ami szerintem nem a legjobb. Viszont az első válaszolónak igaza van abban, hogy ennek nem sok értelme van így. Egy 3 vagy 5 pontos cukorterhelés, inzulinokkal sokkal többet mondana az állapotodról.
8/16 anonim válasza:
Ez az eredmény alapjan nem vagy cukros! Senki nem tudja ,hogy te mikor és mennyit és mit eszel 3 hónapig!.viszontvegy inzulintezisztencia okozhat meddőséget. Általába az orvosok egy meddőségi kivizsgálásnál a cukirterhelést és hormonsort javasolják mert van értelme!
De tényleg kicáncsian várom ,hogy ennek mi az isten ertelme van ha csak nem vagy igazoltan cukros!
9/16 anonim válasza:
A 6,4 %-os HbA1c éppen a prediabetes kategória felső határán van, vagyis még épp a cukorbetegség előtti állapotot jelzi, de 100%, hogy baj van a cukoranyagcserével. Ha 6,5% lett volna, az már cukorbetegségnek számít. Biztos, hogy cukorterhelést fognak majd csinálni, megnézni, hogy az éhgyomri érték, és a terhelés utáni érték milyen, és ennek alapján kapsz terápiát. Ez állhat annak hátterében, hogy nem esel teherbe, de nem biztos, hogy csak ettől van. Mindenképp kezelni kell.
10/16 anonim válasza:
8-as, az Amerikai Diabetes Társaság ajánlása szerint már HbA1c emelkedésből is lehet diagnosztizálni a cukorbetegséget, ez bekerült már a legújabb magyar guideline-ba. Nyilván a kérdező esete kicsit speciális, mert teherbe kíván esni, és további vizsgálatok szükségesek, de pl. ha valakinek csak készül egy rutin labor és 6,5% fölötti a HbA1c-je, az cukorbetegnek számít ezek alapján. Azért, mert te nem értesz ehhez, nem kell rögtön rámondani, hogy hülyeség, mert csak magadat járatod le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!