Milyen esetben eshet valaki teherbe menstruáció alatt, vagy menstruáció után pár nappal?
Egy lánybúcsún alakult ki kisebb fajta eszmecsere erről, és elég kíváncsi lettem.
A lényeg, hogy az egyik barátnőm menstruáció alatt védekezés nélkül szexel a párjával, amire egy másik barátnőnk kiakadt, hogy simán lehet így is terhes. Erről elég sokat beszélgettünk, és elég megosztott vélemények voltak erről.
Én ismerem a ciklusom, és nem gondolom, hogy egy nő csak úgy bármikor teherbe eshet, ezért rákerestem a neten, de ott is egészen eltérő véleményeket láttam.
Gondoltam megkérdezem itt is, hátha valaki tudja, hogy milyen esetekben eshet valaki teherbe mensi alatt?

Én a hormon mentes neveztű blogon olvastam erről, lehetséges csak akkor az nem igazi menstruáció hanem az illetőnek úgynevezett áttöréses vérzése van ami akkor fordulhat elő ha az előző hónapban kimaradt az ovulációja, az áttöréses vérzés gyengébb mint a valódi menstruáció nem olyan sűrű nincsenek benne a leváló méhnyálkahártya darabkák, inkább rózsaszínes a vér színe. Ez alatt a vérzés alatt vagy közvetlen utána lehetséges hogy közben pont megérik a petesejt.
Ezért is mondják hogy az, hogy valaki “menstruál” nem jelenti azt hogy van is peteérése, ez a gyenge vérzés utalhat arra valakinél hogy nem volt peteérés és a vérzése valójában csak áttöréses vérzés.
Egyik barátnőm húga ilyen vérzés alatt esett pont teherbe, még nem akarták a második babát ennyire hamar, azt hitték menstruáció és nem védekeztek, közben meg pont peteérés volt.

Az én eseteimet írom le: 11 évesen jött meg elöször a menzeszem, attól kezdve minden esetben 25 vagy 26 napos ciklusaim voltak, tehát abszolút szabályosak, egész életemben.
Az elsö gyerekkel a 24. napon voltunk együtt a párommal (akkoriban még diákok voltunk, ezért csak ritkán volt megoldható az együttlét, abban a ciklusban ez volt az egyetlen szex, minden más napin 60 km távolság válaszott el bennünket - az eredmény a legidösebb gyerekem.
A második teljesen szabályosan középidöben jött össze, elöre tervezett módon.
A harmadik terhesség nem volt tervezett, de mivel a párom akkoriban külföldön dolgozott, két napig volt itthon, nekem a 2. napra múlt el a menzeszem - a ciklus 5. napjára -, akkor voltunk együtt. Az eredmény egy ikerpár lett.
Minden alkalommal a menzeszem elötte-utána tök szabályosan jött meg, a mennyiség, erösség is egyforma volt.
Köszönöm szépen a válaszokat!
3-as köszönöm, hogy ezt leírtad, ebből látszik, hogy bármikor történhet bármi, de valószínűleg ritka kivétel vagy. :)

Menstruáció utáni első napon, kanyarban kiszállással, esemény utáni tablettával az eredmény: én
Ha egy gyerek jönni akar, nem lehet megállítani XD
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!