30-31 napos ciklusnál tényleg nincs peteérés? Ezt
hallottam, de de nem akarom elhinni! Ha van hányadik napon
lehet?
Figyelt kérdés
2009. febr. 22. 14:01
1/9 Grófházy válasza:
nyugi,nem igaz!
nekem is 31 naposak,és van,olyanyira,hogy babás is lettem.:)
35 napnál hosszab ciklus esetében valószínű,hogy valóban nincs peteérés.
Ugy tudod kiszámolni,hogy a következő mensi első napjától visszaszámolsz 14 napot.tehát kb 16-17.napon van
2009. febr. 22. 14:05
2/9 anonim válasza:
Szia!
Nekem 29-31napos ciklusaimnál 17-19.napon van peteéeésem.Valamit rosszul halottál,vagy rosszat mondtak.
2009. febr. 22. 14:05
3/9 anonim válasza:
Ez így biztos nem igaz. Orvosi szempontból 35 nap körüli ciklusok még teljesen elfogadhatók. Negyven nap vagy afölötti ciklusok mögött már valószínűleg hormonális problémák vannak, amik következménye lehet a peteérés elmaradása. 30 napos ciklus esetében a peteérés a 15-16. nap tájékán van. A számítás alapja az, hogy a ciklus második fele a ciklus hosszától függetlenül nagyjából 14 nap mindenkinek, ezért visszafele kell 14 napot számolni.
2009. febr. 22. 14:07
4/9 anonim válasza:
lányok, a szakirodalom azt mondja, hogy a 30 napnál hosszabb ciklus már necces...persze, sokan vannak, akiknek így is van benne ovulációjuk, de nem árt egy hormonvizsgálat, persze nem minden bokor mögött van indián, de "hivatalosan" 21-30 nap közötti cilkus a normális, a hosszabb sem feltétlenül kóros, de gyakrabban van anovulációs rendellenesség, de amit a kérdező ír az szerintem pont a "normális" határon belül van.
2009. febr. 22. 14:58
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Pedig itt olvastam,egy válaszban!
2009. febr. 22. 15:14
6/9 anonim válasza:
Szia! Miután abbahagytam a fogamzásgátló szedését 28-35 naposra állt be a ciklusom, és több mint egy évig nem estem teherbe(pedig szerettünk volna).Én is azt hittem hogy nincs peteérésem, aztán meggyőződtem, hogy van, csak nagyon eltérő.Az én példám: utolsó menstruáció első napja augusztus 2.szeptember 18-án mutatta ki a teszt a terhességet.az orvos úgy számolta hogy augusztus 16-a körül kellett volna peteérésemnek lennie, tehát szeptember 18-án már 4 (valós)hetes terhesnek számítottam, mire az ultrahang kimutatta, hogy a fogamzás kb. két héttel fiatalabb a becsültnél.Ami azt jelenti hogy augusztusban nem 16-án, hanem csak 28-30-án volt peteérésem, és akkor estem teherbe.majdnem akkor amikor egy normális ciklusban már a menstruáció következne.És valószínű hogy elötte egy évig azért nem jött a baba mert rosszul számoltam és nem menses után a megszokott 14. napon van peteérésem hanem sokkal később.
üdv:28 hetes kismama
2009. febr. 22. 15:17
7/9 anonim válasza:
Ne izgulj, 03-31 napos ciklus teljesen normalis es van biztosan peteeresed is. Egybkent en is ugy jartam mint az utolso valaszado (15:17, ha kozben valaki irt) Oktober 16-an volt a mensim elso napja es november 27-en lett pozitiv a terhessegi tesztem. Hiaba tesztelgettem a kimardt mensi utan, meg november 24-en is negativ volt. Tehat nagyon kesoi peteeres. Ezert vanank sokan itt akik azt allitjak, hogy az a biztos ha kb. 3 naponta egyutt vagytok, ha meg nem tudod pontosan mikor van pe-d. Igy eleg eselyes, hogy beletalatok. :)
2009. febr. 22. 17:17
8/9 anonim válasza:
Azota miujsag?
2016. jún. 27. 22:58
9/9 Zsöff85 válasza:
Nem a peteérés van félidőben, hanem az ovuláció… nem ugyanaz. A peteérés az ovu előtti napokban van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!