Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Inzulin rezisztenciáról...

Inzulin rezisztenciáról kérdeznék?

Figyelt kérdés
Csináltak cukor tehelést(de inzulint nem kértek)mondván ebből úgyis kiderül!Az éhgyomri cukrom 1 tizeddel magasabb a megengedettnél(5,7),a terhelt meg 4,7.Ez utalhat IR-re?Több mint 1 éve nemesek teherbe!
2012. jan. 24. 09:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem az értékeid nem utalnak cukorproblémára. Az éhgyomrid is teljesen jó, 3.5-5.5 a határ, azért annyival nem magasabb, mint kellene.

Emelkedett éhomi vércukorszintről beszélünk, amikor az éhomi vércukorszint enyhe emelkedettséget mutat, 6,1-6,9 mmol/l, de a cukorterhelési vizsgálat 2 órás értéke (vagyis cukrot tartalmazó folyadék ivása után 2 órával) a normál tartományon belül marad.

A csökkent glukóztolerancia (cukortűrő képesség) olyan anyagcsere-állapot, amely a normális és a diabeteszes között helyezkedik el. Az éhomi vércukorszint enyhén emelkedett lehet, 6,0-7,0 mmol/l, a cukorterhelési vizsgálat eredménye 7,8-11,0 mmol/l közé esik. Az esetek egy részében állandósul ez az anyagcserehelyzet, illetve 4-7%-ban átbillen cukorbetegségbe. Az állapot rizikófaktort jelent szív- és érrendszeri katasztrófa állapotokra.

Kialakult cukorbetegség esetén mind az éhomi vércukorszint (>7mmol/l), mind a 2 órás terhelés végeredménye (>11,1mmol/l) a kóros tartományban helyezkedik el.

2012. jan. 24. 09:55
 2/6 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Igen, ha a két órás érték alacsonyabb, mint az éhomi, az valószínűleg azért van, mert hatalmas inzulinadag került hirtelen a véredbe, hogy a cukrot normalizálja. Nem értem a dokidat, nem kerül sokkal többe, ha inzulint is néznek, nekem fizetősen kb 5ezer forint volt inzulinnal együtt, ugyanúgy kétszer böktek. Tényleg ezen akar spórolni??? :-(

És érdemes megnézetni a pajzsmirigyhormonokat is, mert gyakran együtt jár az IR és a pajzsmirigy alulműködés.

Bocs, hogy kicsit kiakadtam, de nagyon kiborítanak az ilyen spórolós dokik. :-(

2012. jan. 24. 09:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek Mankával. Én is IR-es vagyok és a cukrom tökéletes, mindig is az volt. Csak az inzulinom katasztrófa és abból is a terhelt. Miután a terhelt cukrod beesik az éhgyomri alá, valószínűleg emelkedett az inzulinod, hiszen kapott egy akkora adagot a cukrod, hogy levitte az éhgyomri érték alá a terheltedet. Szóval kéne az a terheléses inzulin is, méghozzá első körben egy 3 pontos.
2012. jan. 24. 11:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Hát én is így gondoltam.Nem bírom az ilyen orvosokat!A 3 pontos mit jelent?Hány percenkétit?
2012. jan. 24. 13:08
 5/6 anonim ***** válasza:
A 3 pontos azt jelenti, hogy 0 perckor, 60 perckor és 120 perckor szúrnak meg. A 2 pontos meg 0 perckor és 120 perckor. Elsőre jobb a 3 pontos, hogy lássák, meg van-e a harangforma.
2012. jan. 25. 15:01
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2012. jan. 26. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!