Inzulin rezisztenciáról kérdeznék?
Szerintem az értékeid nem utalnak cukorproblémára. Az éhgyomrid is teljesen jó, 3.5-5.5 a határ, azért annyival nem magasabb, mint kellene.
Emelkedett éhomi vércukorszintről beszélünk, amikor az éhomi vércukorszint enyhe emelkedettséget mutat, 6,1-6,9 mmol/l, de a cukorterhelési vizsgálat 2 órás értéke (vagyis cukrot tartalmazó folyadék ivása után 2 órával) a normál tartományon belül marad.
A csökkent glukóztolerancia (cukortűrő képesség) olyan anyagcsere-állapot, amely a normális és a diabeteszes között helyezkedik el. Az éhomi vércukorszint enyhén emelkedett lehet, 6,0-7,0 mmol/l, a cukorterhelési vizsgálat eredménye 7,8-11,0 mmol/l közé esik. Az esetek egy részében állandósul ez az anyagcserehelyzet, illetve 4-7%-ban átbillen cukorbetegségbe. Az állapot rizikófaktort jelent szív- és érrendszeri katasztrófa állapotokra.
Kialakult cukorbetegség esetén mind az éhomi vércukorszint (>7mmol/l), mind a 2 órás terhelés végeredménye (>11,1mmol/l) a kóros tartományban helyezkedik el.
Szia!
Igen, ha a két órás érték alacsonyabb, mint az éhomi, az valószínűleg azért van, mert hatalmas inzulinadag került hirtelen a véredbe, hogy a cukrot normalizálja. Nem értem a dokidat, nem kerül sokkal többe, ha inzulint is néznek, nekem fizetősen kb 5ezer forint volt inzulinnal együtt, ugyanúgy kétszer böktek. Tényleg ezen akar spórolni??? :-(
És érdemes megnézetni a pajzsmirigyhormonokat is, mert gyakran együtt jár az IR és a pajzsmirigy alulműködés.
Bocs, hogy kicsit kiakadtam, de nagyon kiborítanak az ilyen spórolós dokik. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!