Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Élelmiszermérnökök! Ti mit...

Élelmiszermérnökök! Ti mit tanultok?

Figyelt kérdés

Arra lennék kiváncsi, hogy ott főleg milyen tudás szükséges? Kémia, biosz nagyon kell?

Hiszen matekkal meg idegennyelvvel már be lehet jutni, tehát a fentiek nélkül akkor most érdemes elmennem oda?



2014. ápr. 14. 16:05
 1/1 anonim válasza:

Szia!

Igen, a kémia az kell, abból többfélét is tanulunk (általános, szerves, biokémia, fizikai kémia, élelmiszerkémia, analitika) biológia egy félévig van, az kb gimis anyag, utána 3 félév mikrobiológia van. Van még egy nehéz tárgy, vagyis rögtön 3, mert egymásra épül, ez az élelmiszeripari műveletek, ez a legnehezebb, ezt inkább fizikás tárgynak mondanám. Ezenfelül vannak gazdaságtanos tárgyak, marketinget is tanulunk. Fizika is van 4 féléven át, itt mechanikát, termodinamikát, elektrotechnikát, méréselméletet és automatizálást tanulunk. Szóval van itt minden, és persze tanulunk mindenféle élelmiszeripari technológiát, a zöldségfeldolgozáson át a sör, szesz készítésen keresztül az édesipari termékekig mindent.


Igazából mindenből egy kicsit, ez ne rettentsen el, nem egyszerű, de én szeretek ide járni, és örülök, hogy végül ide jelentkeztem.


Ezen az oldalon találsz egy olyat, hogy tanulmányi tájékoztató füzet, abban minden benne van, mikor milyen tárgy van, tanszékekről, a szakról, stb.


[link]


Meg ha vmi kérdésed van még, állok elébe :) majd később még ide visszanézek :P

2014. júl. 28. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!