Szerintetek van jövője a dietetikus szaknak?
Szia! Háát, valamilyen szinten minden szakmának megvannak a hátulütői. Ha jó szakember leszel, simán kaphatsz munkát, dolgozhatsz magánban. Soha nem azt kell nézni, hogy Kis Pista átlagembernek mennyire lenne előnyös iksz szakma (persze, nyilván belejátszik, hogy mennyire lehet elhelyezkedni valamivel, de a munkaerőpiac ötven-hatvan év alatt amúgy is változik, és soha nem tudod, hogy micsoda mire lehet jó, szóval csak azért, mert valami éppen nem keresett, nem kell feladni, ha tényleg azt szeretnéd a legjobban és lelkiismeretesen csinálnád), hanem hogy a te kvalitásaiddal és a szakma várható előnyeivel és hátrányaival mennyire tartod jó ötletnek.
Azt sokat fogod hallani, hogy az orvosit azoknak érdemes választaniuk, akik száz százalékig biztosak benne, mert a sok szívás miatt még nagy lelkesedéssel is könnyű kiégni, és nem utolsó sorban egy betegnek se jó, ha az orvosa nem biztos magában (mondjuk, te gyógyítani szeretnél, szóval nem hiszem, hogy azzal gond lenne).
Egyébként érdemes lenne az élelmiszermérnökit is megnézned, részben érinti az általad megemlített témákat, és a szüleid is boldogabbak lennének. Már nem, mintha a dietetika nem lenne egy normális, fontos szakma. (és szerintem van jövője, tekintve a táplálkozási trendeket meg a sok fogyni akaró embert, ha egy kicsit ügyes vagy, maszekban simán lehet érvényesülni vele)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!