Valaki bukott már érettségin?

Igen, én. 0 színvonalú tanárom volt, minden órán filmeztünk, stb. Semmit nem csináltunk angolon kb. 12 évig négyes voltam belőle, mert mindig alapszavakból írtunk szódogát és ennyire kaptunk jegyet...Érettségin megbuktam írásbelin, és csak szóbelivel lett meg. Egy szót sem értettem az egész közép angolból, meg nem is érdekelt.
Matek ugyanez volt. Abból is buktam, szóbeliznem kellett, úgy meglett. Matekból színkettes voltam, mert nem csináltunk semmit órán, és nem is érdekelt. Azóta kiderült, hogy van hozzá eszem, és azóta emelt matekra készülök. Ja, és egyetemre járok, és nagyon jó tanuló vagyok.

Nekem van olyan ismerősöm. Szart bele a tanulásba, minden jobban érdekelte. Aztán az érettségin nem lett meg neki a matek és az angol. A matekra felszívta magát októberre, éppen hogy, de meglett neki a 2-es. Az angolnak 2 évvel később futott neki, ímmel-ámmal készült rá, lett valami 15 pontja az írásbelin, pedig írásban még jobb is, mint beszédben. Szóval nem lett meg neki, azóta sem próbálta újra.
Pedig egyáltalán nem lenne hülye hozzá, csak nem érdekli a tanulás.

IGEN.
Mindig akadnak bukások az érettségin, leginkább az írásbeli lesz nulla, és szóbelin már nem javítható... És persze a puskázás, csalás, minősíthetetlen hozzáállás járhat bukással.
De azért ehhez tök bénának kell lenni. Ha valaki 12 éven keresztül viszonylag normálisan állt a tanuláshoz és épeszű ember, az minimum elégséges érettségit ér. Adódhat teljes leblokkolás ... de nem gyakran.

11-nek: a te példád totál rossz, semmi esetre sem hasznos. Nem a tanáraid minőségével volt a gond (valószínűleg a többiek mégis tudtak valamicskét és rendesen levizsgáztak), hanem veled. Ha saját bevallásod szerint nem érdekelt és nem is tanultál soha, akkor már az is igazságtalan gazemberség, hogy egyáltalán átmehettél felsőbb osztályba és engedtek érettségizni. Meg az is siralmas, hogy végül ketteskékkel átrugdostak. Szégyen az iskoládra.
Annyiban érdekes a történeted, hogy felismerted a hibádat és később megjött az eszed is meg az értelmed is... Van ilyen, de sajnálatos.

15, képzeld el olyan iskolába jártam, hogy minden egyes angol órán Stat Warst néztünk, mert a tanárnak ez volt a kedvenc filme. Természetesen magyarul néztük. Ja, az angoltanár nem tudott angolul. Volt egy osztálytársam, aki mondott olyan angol szavakat, hogy a tanár nem tudta azok mit jelentenek, és ott előttünk kérdezte meg, hogy az mit jelent(osztálytársam Angliában lakott egy ideig, azért tudott angolul). :D Ha nem ez volt, akkor elmaradt az óra. Bocs, filmet nézni otthon is tudtam, így nem gyakran mentem be órára. Matek kb ugyanez volt, ott vagy elmaradt az óra, vagy a tanár az életét mesélte minden egyes órán. 23 emberből 16 bukott meg év végén, és a legjobb jegy a kettes volt. Én magántanárhoz jártam, hogy legalább a kettes meg legyen, mert minden hónapban dolgozatot írtunk, de óra sosem volt tartva. Nyilván nem érdekelt csak az, hogy a kettes meglegyen, és szabadjuljak attól az iskolától. Gyűlöltem minden percét a négy évnek. Az osztály is tré volt. Csesztettek állandóan, terrorizáltak. A matektanár azt is mondta nekem egyszer, hogy pusztuljak meg, mert éppen ettem miközben ő az alkoholista öccséről beszélt órán már 30 perce, és nem a tananyagról. Borsodban ilyen intézmények vannak. :) A szüleimnek nem volt pénze normális pesti iskolába járatni.
Ja és igen, nagyon szar vagyok 4,6-os átlaggal osztatlan jogász szakon, úgy hogy TDK-ra készülök, és a szaktársaknak mindig én tartok korrepetálást, ha valamit nem értenek. A tanáraim szerint is borzasztó szar vagyok, mert ők mondták, hogy menjek TDK-ra, mert van hozzá eszem. Szörnyű mik vannak, igazad van!!! Aki nem érettségizik minimum 99%-ra az mind rohadjon meg, és ássa el magát, nehogy egyetemre menjen!!!!! Sőt, akassza fel magát egyenesen!
Ja, mellékesen 4 szakmám van, és a jogász szak mellett most csinálom az ötödiket, de igen, továbbra is szörnyű vagyok, mi lesz velem, amiért nem elsőre lett 90%-os emelt matek érettségim, brühühü. Ennek örömére jogász szak után egyből kezdem is a mérnökit.

"emelt matekra készülök. Ja, és egyetemre járok"
Ha már egyetemre jársz, minek készülsz emelt matekra?
"az angoltanár nem tudott angolul. Volt egy osztálytársam, aki mondott olyan angol szavakat, hogy a tanár nem tudta azok mit jelentenek, és ott előttünk kérdezte meg, hogy az mit jelent"
Én is tudnék mondani olyan magyar szavakat, amikről lövésed se lenne, pedig neked a magyar az anyanyelved, nem úgy, mint neki az angol. De attól még nem lenne igaz, hogy nem tudsz magyarul - úgyhogy ezzel nem bizonyítottad be, hogy nem tudott angolul.

"jogász szak után egyből kezdem is a mérnökit"
És ennek mi értelme?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!