Szakmai gyakorlat hely keresés (az egyetemen) és ezzel járó ügyintézés milyen lépésekből áll?
Most vagyok harmadéves az egyetemen, így szeptemberben lenne esedékes a szakmai gyakorlat. Sajnos, nem kaptunk semmien információt az ügyintézés módjáról, a gyakorlat menetéről, meg úgy konkrétan semmiről.
Ami információt sikerült összekaparnom az egyetem weblapjáról, hogy egy hónappal a gyakorlat megkezdése előtt (tehát legkésőbb júli végéig) el kell intézni a dolgokat. Azt is megtudtam van egy bizonyos jelentkezési lap, azt el kell juttatnom az előbb mondott határidőig a gyakorlati felelőshöz.
Az egész folyamattal a következők nem tiszták:
- most az lenne a teendő, hogy random cégeket, helyeket elkezdek hívogatni, e-mailezni, hogy fogadnak-e gyakornokot? (találtam listát az egyetem oldalán a szerződött gyakszi helyekről, de olyan közel a lakhelyemhez, ahová megoldható a napi bejárás, nincs lehetőség)
- mi lesz, ha egy helyről behívnak egy interjúra, és rákérdeznek olyan dolgokra amikre nem tudok válaszolni (pl. Tudom, hogy kéne a gyakszi helynek fizut adnia, de azt se tudom ez hogy működik, mennyit kéne adniuk stb, a HKR-be és neptunon se találtam erről infót)
- az ügyintéző tanárnak egyáltalán be tudom vinni nyáron a papírt?
- nem okoz az egyetemnek kellemetlenséget, ha új hellyel kell szerződést kötni?
- a gyakorlati felelőst elég már csak akkor bevonni a dologba, ha elintéztem a gyak. hellyel a dolgot, vagy szóljak neki előre, hogy 'elkezdtem intézkedni'
Ti szóltatok előre az egyetemen, hogy helyet kerestek, vagy csak megkerestétek a helyet és vittétek a papírt, vagy pontosan hogy sikerült lépésről lépésre megoldani? Hány helyen próbálkoztatok, mire sikerült valahová bejutni? Könnyen sikerült bejutni? Könnyen bele ment a gyak.hely és az egyetem az egymással való szerződésbe, vagy ez problémás folyamat volt?

Sokat segítene, ha leírnád, hogy melyik egyetem, melyik szak.
Nálunk kapásból máshogy vannak a szakmai gyakorlatok, mint nálatok, ahogy olvasom.
Egyébként tanulmányi osztályon biztos elmagyaráznak mindent, ha itt nem, és az legalább biztos infó.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!