Ennyi utazás az egyetemért? (Lent. )
Sziasztok!
Nem biztos még, de nagyon esélyes, hogy pszichológia szakra szeretnék felvételizni az egyetemen. Mivel Csepel melletti külvárosban lakom, pesti iskolákat nézek, vidéki szóba se jöhet, mert túl félénk vagyok koleszosnak. A Károli a legszimpatikusabb számomra, állítólag a legjobb. Másik lehetőségem az ELTE, aminek ez a szakja a legrosszabb, és nem akarok rossz suliba járni, az ELTÉ-t amúgy is csak a neve tartja már fönt. (Ezen már sokakkal vitatkoztam, induljunk ki ebből a meggyőződésből, akkor is, ha eltérő véleményen vagytok.)
Útvonaltervezőbe beírtam: A Károlira több mint 2 és fél óra az út csak oda. Ez szerintem elég hosszú, de hát mit csináljak? (Pszichológiából csak a nappali képzés éri meg szerintem.)
A kérdés a következő: ti vállalnátok a hosszú utat az általatok legjobbnak tartott egyetemre naponta, vagy mennétek inkább az általatok legrosszabbra minősítettbe? (Csak a 2 opció játszik.)
(Szorgalmas vagyok, tanulós, bírom az éjfélig tanulást, de hogy őszinte legyek nem tudom, mennyi az energiám ehhez. Egészségügyi okokból gyakran fáj a lábam, de nagyon szeretnék oda járni.)
Köszi mindenkinek!
Szerintem nem éri meg. Öt órát elvesztegetsz.
Egyébként - bár nem vagyok pszichológus - szerintem rosszul állsz az egész kérdéshez. A koleszban is emberek vannak, olyanok, mint te. Sőt nagyon sok olyat láttam, ahol valaki megérkezett, mint félénk, visszahúzódó kis nyuszi, aztán rákapott a dolog ízére, és előbújt a bábból a pillangó.
Gondolom, ha pszichológiára készülsz, akkor olvasgattál már a témában, érdemes lenne ezt körüljárnod. Ezt a mentalitást amúgy is le kell vetkőznöd, nem túl meggyőző egy olyan pszichológus, aki fél emberek közé menni.
Rajtad múlik, hogy bevállalod-e. Én annyira rühellem a kollégiumot, hogy ha megtehetném, Miskolcról bejárnék naponta Pestre a suliba, csak a kollégium olcsóbb, mint a vonatbérlet, nekem meg sajnos minden forint számít.
Azért durva, hogy nekem Miskolcról kb. ugyanannyi lenne az út, mint neked Csepel mellől :O Miskolcon a pályaudvar mellett lakom, 2 óra 20 perc a vonatút Pestre, a vonat a Keletiben tesz le, onnan meg egy megálló a suli. Tehát 2 és fél óra alatt én is ott lennék.
Köszönöm.
valaki írta, hogy pszichológus ne féljen az emberektől, ez jogos, én nem is az emberek közé menéstől, vagy a velük éléstől félek, csak az új dolgoktól. (Az se sokkal jobb, de ez már igazabb rám.)
És ha bejárós vagy, az egyetemi életből nagyon kimaradsz?
Nekem csak azért jött ki 2 óra, mert sok olyan közlekedési eszköz van, amik nincsenek összehangolva. Szóval mondjuk sokat kell várni vmire, nem akkor indul, amikor a másik érkezik. Gondolom, bár a tervezőre bíztam, nem néztem meg részletesen.
Várok további válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!