Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A SZIE-GTK: Gazdasági és...

A SZIE-GTK: Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök BSc nagy mellélövés lenne a mai túltelített piacon, ha azt jelölném be első helyre?

Figyelt kérdés

Milyen a SZIE Gödöllőn? Felveszi az ott kapott diploma a versenyt egy másik agrárképzésű felsőoktatási intézményi diplomával?

Ha igen, melyikkel?

Ha nem, melyik a felsorolásban a jobb tőle?


( Agrár egyetemek, és főiskolák névsora:

[link] )


Köszönöm a válaszokat!

20/L


2011. dec. 16. 12:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Szia, nos én saját tapasztalatot írok csak. Két agrárképzésű iskolában is tanultam. (NYME-MÉK, SZIE_MKK..) Az NYME családiasabb hangulatú, könnyebb és az ott tanulók/tanítók meg vannak róla győződve, hogy az ottani diploma a legtöbbet érő, legjobban elismert. A SZIE nehezebb. Többet követelnek, komolyabban veszik az oktatást, tanulást. Az egyetem jóval nagyobb, kevésbé családiasabb, de jobban olyan egyetemes hangulata van.(sok ember, sok kávézó nagy élet-ez az NYME karára nem mondható el) A kollégium is jobb, de az egész személytelenebb. Az, hogy az ott szerzett diploma többet ér-e jó kérdés. Lehet, hogy nem, de az biztos, hogy több tudás áll mögötte és jobban kell hajtani. A marha nagy különbség még a hallgató száma között áll fenn. Míg az NYME-n lesznek vagy 20-an a SZIE-n ez a szám kb 50-re fog rúgni vagy többre. Ez sajnos hatással van arra, hogy a kevés létszám miatt, pl egyes szakokat nem indítanak el, majd MSC-n. Erről a kettőről tudok véleményt mondani, ez is csak az enyém. Ami pedig magát a szakot illeti, a túltelítettség az agrár szakokra nem vonatkozik, de nehéz szakmák. Én személy szerint, (bár elfogultság)a SZIE-t ajánlom. Az egyetem nagyon szép, a hangulat nagyon jó és a koli is messze felülszárnyalja a Mosonmagyaróvári-t, minden tekintetben.
2011. dec. 16. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszod! ;)

Az én szemszögemből a NYME teljességében kizárható, mert ami a környékemen van az a Debreceni és a Miskolci Egyetem. A DE-re nem szeretnék jelentkezni, mert azt hangoztatják, hogy nem jó diplomát ad, régen volt presztízse ma már teljesen elvesztette a hírnevét, és csak az DE-ÁOK-t emelik ki. ( oda pedig nem szeretnék menni), viszont gondolkodok a ME-n 2. helyre.

Sajnos döntésképtelen vagyok, mert eredetileg közgazdász szerettem volna lenni mindig is vagy turizmus-vendéglátás vagy gazdálkodási- és menedzsment szakon, de a matematika oldala nagyon megfélemlít. Igaz tudom itt is van gazdasági matematika, mikro-makroökonómia, + természettudományi tárgyak is, amikkel nem volt különösebb problémám középiskolai éveim alatt ( bár igaz csak két évig tanultam, mert vendéglátás-idegenforgalmi szakmacsoportba jártam ).

2011. dec. 16. 13:32
 3/16 A kérdező kommentje:
Kedves első.: A két agrárterületen milyen szakon voltál?
2011. dec. 16. 13:33
 4/16 A kérdező kommentje:

[link]

Ennek a linknek inkább van aktualitása, mint amit első körben találtam sorry.

2011. dec. 16. 13:38
 5/16 anonim ***** válasza:
Én sima gimnáziumból jelentkeztem mezőgazdasági mérnöknek és azt tudom mondani, hogy nem kell izgulnod a természettudományi tárgyaktól, megtanítják az egyetemen az alapokat is rendesen, nem baj, ha hiányoznak, persze némileg könnyebb azoknak, akik pl biosz vagy kémiai faktosak voltak, de meg lehet tanulni. Az Debreceni stb egyetemet nem ismerem sajnos, de a Gödöllői tényleg nagyon jó. Ha újra jelentkeznék biztos azt jelölném első helyre és ráadásul rengeteg lehetőséget ad, külföldi gyakorlatok, külföldi előadók, pályzatok stb..
2011. dec. 16. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
Mezőgazdasági mérnökként tanultam mindkét szakon. Pont az említett különbségek miatt váltottam. Az NYME-n kezdtem és a SZIE-n fejezem be.
2011. dec. 16. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 A kérdező kommentje:

Értelek kedves első, és köszönöm második Neked is a hasznos választ. (:


Egy valamit viszont nem értek, olvas az ember olyanokat fórumokon, hogy ez az agrármérnöki szak, a büfések kategóriája, miért mondják ezt rá, annyira könnyű elvégezni? ( én ezt megcáfolnám, már abból kiindulva is, hogy milyen tantárgyakat foglal magába így első ránézésre, vagy tévedek? )

2011. dec. 16. 13:48
 8/16 anonim ***** válasza:

"olvas az ember olyanokat fórumokon, hogy ez az agrármérnöki szak, a büfések kategóriája, "


Ilyeneket általában azok írnak, akiket felvettek minimum ponttal az egyetemre és veri a nyálát, hogy ő mekkora ember, mert egyetemista és nehéz szakon tanul. Nagy százaléka kihullik és védekezés céljából másik szakok hallgatóin töltik ki a dühüket mert frusztráltak. Amúgy szerintem nem büfészak.

2011. dec. 18. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:

Nagyon elgondolkodtam ezen a mérnöki szakon, és szerintem érdekelne, mivel van benne gazdasági oldal, de ezmellett találkozhatnék természettudományi, és vidékfejlesztési szemszögből is érdekességekkel.

(+, ha nagyon drasztikusan nem növekednek a ponthatárok, lehet lenne esélyem még felvételt is nyerni a SZIE-GTK-ra, de ez még csak egy nagy álom a jövőmmel kapcsolatban, ami a diploma. :) )


Kedves utolsó! Egyébként igazad van, mindig az ad hangot a gondolatának, akinek ég a háza valamilyen oknál fogva, csak tényleg lehet olyan valakik véleményével találkozni akár itt is, akik speciál ezt a szakot lenézik nem akármilyen módon.

2011. dec. 19. 00:01
 10/16 A kérdező kommentje:
Ui.: Mentek a zöld pacsik. :)
2011. dec. 19. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!