Tényleg ennyire rosszul sikerültek az idei érettségik? 2016
1. Az idei érettségik kifejezetten könnyűnek vannak titulálva szakemberek által is.
2. A ponthatárokat senki sem elegeti és csökkentgeti, hanem a jelentkezők számától, az ő pontjaiktól és a keretszámtól függ. Ezek alapján rangsorolnak.
3. 280-nál biztosan nem mehet semmi sem lejjebb.
Tényleg a középiskolai felvételiről írták, hogy rosszul sikerültek (állítólag bő 10%-kal rosszabbul az előző évekhez képest).
Én online olvastam több helyen is, valóban félrevezetőek voltak a címek, gondolom azért, hogy többen kattintsanak rá:(
nekem minden érettségim ötös lett, és gazdinfóra megyek tovább :)
az meg hogy könnyű volt e vagy sem attól függ, hogy ki mennyit tanult a 4 év alatt.. :)
szaktanárnak egyértelmű hogy könnyű, nekünk, diákoknak stresszhelyzetben annyira nem volt az!!! :)
de minden évben ez majd, majd jövőre azt írják ki, hogy milyen nehéz volt, aztán megint hogy könnyű :)))
Most nem kell itt játszani sértődöttet, nyilván nem lesz mindenkinek kitűnő az érettségije. Csak egy példa. Én matematikát oktatok egy szakközépiskolában, de adok magánórákat is. Tavaly volt egy tanítványom, aki 3-mas volt egy elit gimnáziumban, az érettségije 60% lett. Most fejezte be az első évet az ELTE jogon, nagyon jó átlaggal.
Ellenben idén érettségiztettem egy fiút, aki már kétszer megbukott szakközépben matekból és mégis érettségire sikerült 55%-ot összehoznia.
A "könnyűsége" az érettséginek nem az ötösöknél mutatkozik meg, hanem a "közép-és alsómezőnyben"
(A példám természetesen csak egy kiragadott eset, de egyáltlán nem egyedülálló.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!