Hogyan működik ez az egyetemen?
Igen, az emberek jönnek-mennek egyik teremből a másikba (sokszor egyik épületből a másikba). Az előadók időnként nyitva szoktak lenni, de egyetem válogatja, van, ahol azok is zárva vannak, a szemináriumtermek zárva vannak, ahogy természetesen a gyakorlótermek és a laborok is.
Mondjuk ez nálunk gimiben sem volt másként: egyik szakteremből mentünk a másikba és mindig a folyosókon vártuk, hogy kinyissák az ajtót és bemehessünk. De én szerettem. Meghaltam volna az unalomtól egész nap ugyanabban a teremben, ugyanazon a helyen, ugyanazzal a padtárssal együtt ülni. A szaktermeknek legalább megvolt a maguk saját hangulata, más volt a padbeosztás, mások voltak a padtársak, legalább volt egy kis változatosság.
Egyetemen egesz nap vannak az orak, nem feltetlenul egymas utan es nem feltetlenul ugyanott. Altalaban egy eloadas masfel ora, a kovetkezo ora legkorabban ora egeszkor kezdodik, azaz fel orad minimum van. Nalunk ha ugyanott lesz a kovetkezo eloadas ahol az elso volt, akkor ott maradhatunk. Egyebkent ha nem ugyanott lesz az orad, akkor a szunetet utazassal toltod, gyors kave, reggeli, ebed stb.
A termek egyebkent nyitva vannak egesz nap, ora elott akar egy fel oraval is beulhetsz a termekbe, felteve hogy nincs masnak ott oraja.
Nálunk úgy volt, hogy adott volt két épület. Igaz 3 perc gyaloglás volt a 2 épület között, szóval nem volt vészes.
Az órák 2x45 percesek, vagyis egy óra, az 1,5 óra volt, egyben tartva, nem kétszer 45 perc, közötte szünettel. Így a két órák között volt 30 perc szünet. Ami nem sok, arra elég volt, hogy összepakolj, egyél igyál, majd mentél a következő terembe, előadóba, vagy nyitva voltak, vagy nem, általában nyitva voltak. Ha az óra után nem jött közvetlenül óra, hanem csak 1 vagy két tanórával később, akkor mindenki döntött mit csinál: ebédel, kajál, pihen, hazamegy (ha a közelben lakik) beültök valahova: kocsma, étterem, kávézó, mozi, park, könyvtár stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!