Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosira jelentkezők, akiknek...

Orvosira jelentkezők, akiknek nem úgy sikerült idén, mi a tervetek?

Figyelt kérdés
Nektek, akiknek 380-390 között lett a pontja, mi a tervetek? Biztos a csodában, hátha csökkennek a pontok? Gyógyszerészeti? Újraemeltezés?

jún. 30. 12:23
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Megosztanám a tapasztalatom. Én nem javaslom a gyógyszerészetit, hagyj ki egy évet és csináld újra. Az orvosi félevei rendkívül drágák, a gyógyszerészeti félevekbe kerül, ami mellett még tanulni is az emeltre, mert a két anyag nem egyezik ám meg. Félévpocsékolás + rengeteg időt elvesz a tanulástól. Inkább dolgozz valamit, vagy egyszerűbb OKJ képzés, tanulj nyelvet, de másik - pláne ilyen kemény -egyetemi szakra, mint a gyógyszerészet, ne pazarolj félevet, ha nem akarsz az lenni. Az orvosin sokszor előfordul a csúszás is, nincs végtelen számú féléved, vagy 1 millió egy félév. Orvosi mellett pedig ritkán tud dolgozni az ember.

Szóval én azt javaslom, most dolgozz valamit, gyűjts, tegyél félre, és tanuld a bioszt/kémiát.

jún. 30. 13:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Én is ugyanazt tanácsolnám, mint az előző válaszadó, ne menj gyógyszerészetire, ha az orvosi az álmod, ne pazarold el a féléveket, inkább OKJ (vagy nem tudom mi mostanában a neve), vagy munka, majd újra próbálkozni az emelttel
jún. 30. 18:25
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Tanulj az érettségire és jelentkezz segédápolónak kórházba. Az is kell, hogy jó orvossá válj, hogy megtapasztald a legalja részét is a munkának (pelenkázás, fürdetés, etetés itatás, takarítás).
jún. 30. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Orvosira jelentkezők! Kinek hogy sikerültek a biosz és kémia/fizika emeltek?

Vége az emelt szintű szóbeli időszaknak is! Ki hogy érzi eddig az esélyeit? Kinek melyik orvosi lenne a cél?:)

Orvosira jelentkezők, hogy sikerültek az érettségik? (2015)

Főleg az emeltek, de a közepek is érdekelnek :D

Orvosira jelentkezők, ti mit gondoltok, idén hogy fognak változni a ponthatárok? Hova adtátok be? Hogy sikerültek az érettségik?

Tudom hogy ezt a kérdést már számtalanszor feltették, de ahogy néztek egyikre sem érkezett túl sok válasz. Arra gondoltam a ponthatár kihírdetéséig megoszthatnánk egymással az észrevételeinket, és izgulhatunk eggyütt a finish-ig :))

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!